Camp

El Consell Comarcal del Baix Camp aprova un pressupost pel 2016 amb un 69% del total destinat a polítiques socials

Per Lluís Rovira i Barenys

D'esquerra a dreta: Rosa M. Abelló d'ERC, el president Joaquim Calatayud, Lídia Bargas de CiU i Emili Llauradó, gerent del Consell Comarcal

El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, acompanyat de Lídia Bargas, representant de CiU; Rosa M. Abelló, representant d'ERC i Diana Salvadó, representant del PSC, va fer, ahir, la presentació del pressupost de l'ens comarcal que avui serà aprovat en el ple que se celebra aquesta tarda. El pressupost per a l’exercici 2016 és de 10.416.122,08 euros dels quals un 69 % es destinen a polítiques socials dins les partides d’ensenyament, atenció social i polítiques actives d’ocupació, que representen un total de 6.108.906,40 euros. Cal remarcar especialment que s’han pressupostat 1.206.738 euros en beques menjador. En la presentació del pressupost, Joaquim Calatayud, va destacar aquesta vessant del pressupost del Consell i també el fet que s’ha concorregut a vuit convocatòries de la Generalitat de polítiques actives d’ocupació de les quals fins ara s’han aprovat 7, la meitat de les quals s’adrecen a persones joves en atur i l’altra part a altres col·lectius també demandants d’ocupació i amb especials dificultats d’inserció com persones majors de 45 anys, persones amb discapacitat, o persones preceptores de la renda mínima d’inserció.

En un altre àmbit d'actuació, el president del Consell Comarcal del Baix Camp va destacar la inversió de 200.000 euros dins del Pla de Foment Turístic, un 70% dels quals estan finançats per la Generalitat. Dins aquestes inversions, destinades al Patronat de Muntanya Costa Daurada, hi ha la construcció d'aparcaments en àrees d'accés a la muntanya, tres aparcaments per a autocaravanes i el condicionament de miradors en espais naturals.

Increment d'un 6% respecte al pressupost de l'any passat

Respecte al pressupost de l’any passat, el pressupost s’ha incrementat en un 6 % ( és a dir, 581.334 euros més), mentre que es manté molt baix el nivell d’endeutament, ja que aquest any es destinen 53.665 euros al deute públic, un 20 % menys que l’any anterior. En aquest sentit, Calatayud va destacar el bon treball fet pels diferents governs del Consell Comarcal al llarg dels darrers anys. A banda, cal dir que el pressupost consolidat és de 36.506.871,35 euros, mentre que el pressupost global (comptant els empreses comarcals, el Consorci de Gestió de Residus i el Patronat Comarcal de Turisme) és de 45.443.499,37 euros


El president del Consell Comarcal del Baix Camp també va remarcar que el pressupost inclou l’increment de l’1 % en les retribucions de tot el personal del Consell Comarcal i de les empreses vinculades, així com el retorn del 50% de la paga extra ajornada l’any 2012 per decisió del govern central. En aquest sentir, ha recordat que s’ha mantingut la plantilla malgrat la crisi econòmica, de manera que l’ens comarcal i les empreses públiques o mixtes suposen un total de 343 llocs de treball amb una consignació salarial de 9.101.681,41 euros.

Comenta aquest article