Informació general

Es deté un ciutadà xinès com a presumpte autor d'un delicte contra els drets dels treballadors

Per Redacció

El passat 20 de juliol la Guàrdia Civil va detenir a Vilafortuny un veí de Salou de 47 anys, Zhang W., de nacionalitat xinesa com a presumpte autor d'un delicte contra els drets dels treballadors.

El detingut va ser interceptat per una patrulla de la Guàrdia Civil de Salou quan circulava per Vilafortuny, a les 7:45 hores, en una furgoneta Nissan en la qual els agents van poder comptar fins a 16 persones en el seu interior. Un cop efectuades les comprovacions necessàries, els guàrdies van detectar que 13 d'aquestes persones, totes elles de nacionalitat xinesa, es trobaven en situació irregular al nostre país. Els altres dos homes, juntament amb el detingut, es trobaven en situació legal i tenien la documentació en ordre.

Un cop traslladats a la caserna de Salou i fetes les declaracions, la Guàrdia Civil va poder esbrinar que possiblement els homes eren traslladats pel detingut a diverses obres de construcció de Tarragona, on suposadament treballaven de forma encoberta.

Segons l'informe emès per la Guàrdia Civil, el detingut regenta una empresa de construcció a Vinyols i els Arcs i es podria estar donant feina a compatriotes seus sense cap tipus de documentació, contracte, ni alta a la Seguretat Social i haver-los tingut treballant de forma il·legal.

Els 13 homes xinesos en situació irregular passaran a disposició de la Policia Nacional, encarregada d'efectuar els tràmits d'expulsió per infracció a la Llei d'Estrangeria. El detingut passarà a disposició judicial.

Comenta aquest article