Informació general

Es presenta la campanya de platges 2006 amb dues banderes blaves per al litoral cambrilenc

Per Berta Ruiz



La regidora de Turisme –Anna López– i  l'alcalde –Robert Benaiges– col·locant la bandera blava
L'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i la regidora de Turisme –Anna López– van presentar ahir a la platja del Regueral el servei de platges previst per aquesta temporada i també es va procedir a la hissada simbòlica de la bandera blava que reconeix la qualitat de les platges.
Enguany, el Ministeri de Medi Ambient ha concedit dues banderes blaves a la qualitat de les platges cambrilenques. Una d'elles a la platja de Vilafortuny - Esquirol - Cap de Sant Pere i l'altra a la del Regueral - Prat d'en Forés.

Segons va explicar Robert Benaiges, "any rere any intentem millorar i aplicar criteris de sostenibilitat ambiental a les platges, especialment en el tema de la utilització de l'aigua i d'informació pedagògica de què es pot trobar al litoral de les nostres platges".

Pel que fa a la racionalització de l'aigua, l'alcalde de Cambrils va dir que "hem de procurar el màxim d'estalvi possible, amb l'inici d'un procés de reconversió d'algunes dutxes substituint-les per rentapeus, que és el servei més adequat i necessari, per evitar que es produeixi un malbaratament excessiu d'aigua".

Un altre dels temes sobre els quals més va incidir Robert Benaiges va ser en el respecte a la flora del litoral de les platges, especialment, la protecció de les praderes de posidònia, flora autòctona de la zona. Tal com va explicar, "aquest és un element fonamental del Mediterrani de conservació mediambiental de les platges. L'existència d'aquestes praderes demostra la naturalitat i la qualitat de l'aigua, però al mateix temps això té com a part negativa que la fulla de la posidònia es diposita a les platges. Hem de conscienciar la gent que es troba aquestes restes d'algues perquè sàpiguen que és una mostra de la bona qualitat de l'aigua". En relació a aquest tema, s'han editat díptics informatius i s'han instal·lat rètols a diferents punts de les platges.

Serveis a les platges

Durant la temporada d'estiu, com es va donar a conèixer ahir, el litoral cambrilenc també disposa d'altres serveis: el servei de neteja diària a càrrec de l'empresa Urbaser; el servei de vigilància policial del litoral, amb una patrulla local de vuit agents en bicicleta; l'establiment de zones senyalitzades amb balises per a la seguretat dels banyistes i la bona pràctica dels esports nàutics; un nou servei de socorrisme i salvament; la senyalització de l'estat de la mar; senyalització dels accessos per a minusvàlids a les platges de l'Horta de Santa Maria, Llosa i Marcambrils –enguany s'ha incorporat el Cavet amb passarel·les de fusta– i passarel·les de formigó i fusta a la zona de l'Esquirol, Regueral i Vilafortuny; la instal·lació de papereres a tots els accessos, i una campanya de recollida de residus amb el repartiment de 10.000 cendrers ecològics.
 
A banda d'això, des de fa dos anys està en funcionament el servei de ludoteques destinat a nens de 3 a 7 anys, instal·lades a les platges de l'Horta de Santa Maria i el Cavet. També s'inclou l'ús de polseres identificatives per als nens, en cas de pèrdua.

Comenta aquest article