Tema del mes

Joan Estrada, regidor de CiU “Vostès volen que es paguin peatges per la cultura” Robert Benaiges, alcalde “La concessió administrativa de l’Auditori no té perquè perjudicar de cap de les maneres els nostres ciutadans”

Per Lluís Rovira i Barenys, Josep Maria Ferrando

Es contempla una partida de 1.500.000 euros per a l’ampliació de l’Àrea Bàsica de Salut

Un projecte molt important no inclòs dintre del pressupost de despeses és la construcció del Teatre Auditori, previst a la zona UA3, a la zona nord de l’antic càmping Villa Magdalena, amb una capacitat per a 800 persones i un cost de 7,2 milions d’euros. Robert Benaiges va explicar que l’equip de govern portarà a terme aquest projecte per mitjà del que s’anomena una concessió administrativa. Això vol dir que una empresa es podrà fer càrrec de la construcció i de la gestió directa de l’equipament, que passarà a mans de l’Ajuntament al cap de 25 o 30 anys de la seva posada en funcionament. Amb el mateix sistema es construirà el Tanatori Municipal i s’adquirirà un aparcament amb 170 places a la futura zona on hi ha actualment la Cooperativa Agrícola.

Convergència i Unió, en la veu de Joan Estrada, va dir que en realitat “una concessió administrativa és un peatge; per tant, vostès el que volen és que es paguin peatges per la cultura, per l’aparcament dels cotxes i que es paguin peatges per enterrar els nostres convilatants”. La resposta de l’alcalde va ser: “pensem que les concessions administratives són fórmules que es poden utilitzar. En el cas de l’Auditori, pensem que és una fórmula molt interessant, que no té perquè perjudicar de cap de les maneres els nostres convilatants, perquè no els hem d’aplicar cap tipus de peatge com vostè diu”.

§ Bona part de les inversions es finançaran amb la venda de parcel·les municipals§

Un dels punts més importants del ple i que anava lligat a l’aprovació del pressupost d’inversions va ser l’aprovació de la venda de tretze parcel·les municipals, resultat de les cessions a l’Ajuntament per al desenvolupament de nous polígons urbanístics. En total el preu de sortida és de 18.400.500 euros, que aportaran el 92 per cent del cost de les inversions municipals previstes per a enguany. La parcel·la més important és la que està situada al polígon 69, que està en ple desenvolupament a la zona de l’Esquirol, valorada en 11,7 milions d’euros. L’alcalde, Robert Benaiges, va justificar la venda d’aquestes parcel·les en la necessitat de realitzar els pressuposts d’inversions i al mateix temps en el fet que la precària situació econòmica de l’Ajuntament impedia poder recórrer a més endeutament. En concret va dir: “hem de buscar fórmules per possibilitar que es pugin fer inversions al nostre municipi. Nosaltres plantegem fer un canvi de patrimoni en relació als terrenys d’aprofitament mitjà que tenim cedits a l’Ajuntament i canviar-los per d’altres tipus d’infraestructures i equipaments que creiem necessaris per millorar el benestar del nostre municipi”. Al mateix temps, Robert Benaiges va dir que era un fet extraordinari que no tenia perquè repetir-se any rere any.

Joan Estrada va intervenir en nom de CiU per preguntar quina era la reserva de terrenys municipals que quedaria després de la venda d’aquestes tretze parcel·les i el valor que podrien tenir els terrenys municipals en aquests moments. Robert Benaiges va dir que aquestes parcel·les no representaven una part important del que quedava per a l’Ajuntament de l’aprofitament mitjà, en concret va dir que “és una part mínima”. Anton Callau, portaveu del PP, va dir que “vendre patrimoni municipal ens sap greu a tots”. El representant de la PLIC, Xavier Martí, va dir que vendre terrenys municipals és bo sempre que es dediqui a inversions i que s’haurà de ser imaginatiu a l’hora de buscar nous recursos.

Comenta aquest article