Cultura

S'inicia el curs d'estiu de la UNED a Cambrils "República y Guerra Civil en España"

Per Berta Ruiz



Les professores Genoveva García Queipo de Llano i Ángeles Egido, ahir al Centre Cultural
Ahir a la tarda, es va iniciar el curs d'estiu de la Universidad Nacional de Educación a Distancia, que enguany es recupera a Cambrils, sota el títol "República y Guerra Civil en España". En la presentació de la conferència inaugural, el regidor d'Ensenyament –Ramón García Mateos– va destacar "la satisfacció de recuperar els cursos de la UNED a Cambrils, després d'uns anys de parèntesis, i fer-ho amb un tema molt adequat per totes les activitats que s'estan fent en els darrers mesos, com el darrer acte homenatge i record a la República que es va fer el passat 30 de juny". Ramón García Mateos, juntament amb la coordinadora de l'extensió de la UNED a Cambrils –Helena Martínez-Ferreruela–, també van destacar les activitats d'enguany, com "un programa de prestigi que combina especialistes de tot l'Estat i professors propers del territori que poden aportar molt".

En el primer dia del curs, la conferència inaugural, "Los intelectuales españoles ante el cambio de régimen", va anar a càrrec de la doctora en Història Moderna i Contemporània Genoveva García Queipo de Llano, que va fer una introducció en l'àmbit més global del que va representar la República i el paper dels intel·lectuals espanyols davant el canvi de règim, destacant la importància de personatges com Miguel de Unamuno, Manuel Azaña o José Ortega i Gasset i "la actuació conjunta entre intel·lectuals per a una reforma radical de la vida pública espanyola".

Després de la conferència inaugural, es va fer l'altra conferència, a càrrec de la doctora en Història Moderna i Contemporània de la UNED Ángeles Egido, "República y Guerra Civil. La memoria traicionada".

El curs continuarà avui ambs les conferències de Josep Raventós i Giralt, Antoni Gavaldà, Alberto Reig Tàpia i Eugeni Perea i Simón, avui, i demà la de Montserrat Duch, i acabaran amb una taula rodona sobre la conservació del patrimoni amb Jaume Massó, Josep Bertran Cuders i Sofia Mata de la Cruz.

Comenta aquest article