Cultura

La música de Bruce Springsteen enceta el 41è Festival Internacional de Música

Per Lluís Rovira i Barenys, Gerard Ballester

Manel Fuentes en plena actuació, ahir a la nit, al primer concert del Festival Internacional de Música

Bona arrencada del 41è Festival Internacional de Música, ahir a la nit, amb el concert de Manel Fuentes i la seva banda The Spring's Team, que va omplir de públic el recinte del Parc del Pinaret on s'hi van encabir més de 4.000 persones. El concert, patrocinat per la Unió de Botiguers de Cambrils, va ser un tribut a la música de Bruce Springsteen, un dels grans músics de la història del rock.
Un Manel Fuentes molt entregat va fer un repàs intens de la discografia de Bruce Springsteen al llarg de les més de dues hores de concert. Acompanyat pels nou músics de la banda The Spring's Team, va versionar els grans temes de The Boss, amb la complicitat d'un públic expectant.

El repertori del concert va incloure bona part dels temes més coneguts del Boss i sobretot es va centrar en aquells més enèrgics i impactants. Des del primer moment, van voler desvetllar el públic amb hits de les etapes primerenques del Bruce com Born to run o No Surrender; passant a d’altres molt més recents com Wrecking ball. També van interpretar cançons com Hungry Heart, Prove it all night, The promised Land o Badlands, aquestes dues darrers molt més íntimes i les quals relaten el context social americà, no sempre favorable, en el qual es trobava immers l’artista. Van seguir amb cançons molt més optimistes i despreocupades com Waitin’ on a sunny day o Working on the Highway. Tampoc va faltar el que possiblement és el tema més conegut de Bruce Spingsteen, Born in the U.S.A, seguit d’altres tan esplèndids com Glory days o fins i tot seleccionats del darrer treball discogràfic High Hopes. Manel Fuentes & the spring's team també es va atrevir amb un repertori més enllà de l’esperat pel públic, tot interpretant Follow that dream d’Elvis Presley, un artista admirat per Springsteen. Finalment, van concloure el concert fent ballar a tothom a ritme de Beatles amb Twist and shout.

Cap de setmana intens amb tres concerts ben variats

El Festival Internacional de Música continua, avui, amb el concert del cantant dominicà Juan Luis Guerra que presentarà a l'escenari cambrilenc el seu nou disc "Todo tiene su hora" i repassarà els grans èxits de la seva carrera. Demà dissabte el Festival acollirà el Rèquiem de Mozart, interpretat per l'Orquestra Simfònica del Vallès i la Coral Verge del Camí, el Cor Ciutat de Tarragona, la Coral Mixta d'Igualada i l'Orfeó de Flix, sota la direcció de Xavier Puig.
I aquest proper diumenge 2 d'agost seran els Village People que pujaran a l'escenari del Festival per a fer un repàs dels seus grans èxits.

Comenta aquest article