Tema del mes

Acte de la Plataforma Independent Cambrilenca de rebuig a la guerra contra l’Iraq

Per Redacció

El 13 de febrer va tenir lloc a la discoteca Black Bear el primer acte públic de la Plataforma Independent Cambrilenca, PLIC, que d’aquesta manera inicia les seves activitats mirant a les properes eleccions municipals del 25 de maig. La Plataforma Jove del PLIC va aprofitar aquest esdeveniment per presentar el manifest que han elaborat en contra de la guerra de l’Iraq. Amb un "No a la guerra", la Plataforma Jove demanava al govern de l’Estat que es rebutgés l’ús de la força amb caràcter preventiu, que es mantingui en tot moment una posició dirigida a preservar la pau i que es busquin solucions alternatives a un desenllaç militar. Aquesta primera trobada s’emmarca dintre de les altres quatre que té previst portar a terme la Plataforma Jove en els propers mesos.



Alumnes d'ESO del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer a la plaça de Carles Roig en un acte per reclamar la pau
COL·LABORACIÓ
Manifest a favor de la pau i la no violència


Arnau Pascual | Jordà Ortoneda | L’escola Cardenal Vidal i Barraquer, després d’haver treballat els valors i criteris ètics de la pau, voldríem fer d’una manera pública i compromesa el nostre manifest a favor de la pau i de la no violència, expressant la nostra voluntat d’impulsar la cultura de la pau, el diàleg i la promoció dels drets humans d’una manera justa.

Per tot això el dia 7 de febrer l’escola Cardenal Vidal i Barraquer va fer un manifest a favor de la pau i la no violència. Aquesta reivindicació es va basar en un treball fet aquell dia, i es va concloure amb una manifestació.

A la manifestació, els alumnes van anar amb pancartes, lemes i mans amb frases i escrits a favor de la pau.

El moment clau de la manifestació va ser quan els alumnes a la plaça de Carles Roig van llegir un decàleg a favor de la pau i de la no violència i la traducció de la solidària cançó de John Lennon Imagine, i amb un emotiu minut de silenci.

A continuació els alumnes van seguir la manifestació i acte després van tornar al centre.

Es traspua l’objectiu de la manifestació a partir d’aquesta reflexió: "Que tots sapiguem afavorir el camí de l’estimació, de la lluita pacífica per construir un món millor, més lliure, més autèntic...".

També cal esmentar el que els alumnes de primària i educació infantil van fer a favor de la pau. A les classes, durant tota la setmana, van reflexionar sobre la pau mitjançant textos, cançons, pregàries, concretant-ho amb compromisos per afavorir la pau.

Cada nen va dibuixar i retallar la seva mà amb la paraula pau i les van penjar per tota l’escola. També, es van concentrar tots els alumnes al pati per reflexionar sobre la pau amb un minut de silenci i escoltant Imagine, acte obert a tots els pares que s’hi van voler afegir.

Comenta aquest article