Societat

Joan M. Banús, nou rector de la parròquia de Sant Pere

Per Lluís Rovira i Barenys

Mossèn Joan M. Banús és el nou rector de la parròquia de Sant Pere. A la foto, amb l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ahir a la Missa Major

La diada de Festa Major va servir per a donar possessió al nou rector de la parròquia de Sant Pere a mossèn Joan M. Banús. L'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, havia fet el nomenament del nou mossèn ahir mateix i en el decurs de la Missa Major es van fer els cerimonials de la seva presa de possessió com a responsable de la parròquia de Sant Pere. Joan M. Banús, que fins ara era rector de la parròquia de Sant Martí bisbe de Vilallonga del Camp, substitueix a Josep M. Font que era el rector de la parròquia de Sant Pere fins l'anterior cap de setmana. La ràpida substitució d'un mossèn per l'altra ha causat sorpresa entre la feligresia de la parròquia del port. Es desconeixen els motius d'aquesta substitució però el que ha sorprès més la gent és que mossèn Font no es va arribar a acomiadar de cap dels grups socials que operen al voltant de la parròquia i ahir tampoc estava present a la Missa Major.

D'altra banda, Joan M. Banús va explicar, el el seu discurs de presentació, que ja havia estat en dues ocasions a la parròquia de Sant Pere. La primera, quan encara era seminarista, tocant l'orgue amb mossèn Daniel Barenys com a rector de la parròquia. La segona vegada va ser per substituir mossèn Joan Grifoll després de la seva mort. Banús va demanar el suport i la col·laboració de la gent per a tirar endavant la tasca parroquial.

L'arquebisbe Jaume Pujol i mossèn Joan M. Banús, ahir a la Missa Major

Comenta aquest article