Cultura

Es presenta el primer torn de participants en els camps de treball arqueològics a la vil·la romana de la Llosa

Per Berta Ruiz



El primer grup de treball de la vil·la romana de la Llosa, ahir en la recepció a l'Ajuntament
Ahir al migdia es va fer la recepció oficial als participants i responsables del primer torn del camp de treball a la vil·la romana de la Llosa. L'acte es va fer a la sala de plens de l'Ajuntament de Cambrils i va comptar amb la presència de l'alcalde –Robert Benaiges– i el director del Museu d'Història de Cambrils –Gerard Martí–, que van donar la benvinguda al grup de joves que treballaran durant aquesta primera quinzena.

Els camps de treballs arqueològics d'enguany comptaran amb una cinquantena de participants, dividits en dos torns de dues quinzenes. El primer torn ja hi treballa des de fa una setmana, i hi participen joves d'entre 15 i 17 anys que provenen de Catalunya i altres llocs de l'Estat. El segon torn que treballarà a la vil·la romana de la Llosa seran joves d'entre 18 i 30 anys que provenen de diferents països, a més d'alguns catalans. Enguany, els joves residiran al CEIP Joan Ardèvol i comptaran amb el trenet turístic, que els cedeix el Patronat de Turisme, per accedir més fàcilment al jaciment.

Durant la seva estada a Cambrils, podran conèixer les diferents disciplines del treball arqueològic i els elements patrimonials històrics i culturals de l'entorn, a través de xerrades, vídeos i un seguit de visites i guies. El camp de treball comptarà amb la supervisió d'un equip tècnic d'arqueòlegs de l'empresa Codex.

Aquesta nova campanya de treballs arqueològics a la vil·la romana de la Llosa és una de les propostes de camps de treball amb més anys d'història ofertes a Catalunya i amb més acceptació entre els joves. L'activitat està proposada per la Secretaria de Joventut de la Generalitat i la Fundació Pere Tarrés, i compta amb el suport i coordinació de l'Ajuntament de Cambrils i el Museu d'Història de Cambrils.

Comenta aquest article