Informació general

L’Ajuntament celebra un acte d’homenatge a la II República

Per Ignasi Martí



La sala de plens de l'edifici consistorial, va acollir l’acte d’homenatge a la II República
El passat divendres 30 juny va tenir lloc, a la sala de plens de l'edifici consistorial, l’acte d’homenatge a la II República organitzat per l’Ajuntament de Cambrils.
Tal i com va destacar el regidor Salvador Matas, aquest és un dels actes que responen a la moció aprovada pel consistori fa uns mesos amb la voluntat de promoure la memòria de la II República. L’historiador local Josep Bertran va fer una anàlisi del Cambrils que va viure aquest període explicant aspectes com el context econòmic i demogràfic del municipi. Bertran va explicar episodis com la construcció del port, els processos electorals municipals o la polèmica celebració republicana del Divendres Sant de 1933.
Posterioment Carme Casas, membre del col·lectiu Dones del 36, va exhortar els seus records sobre la República, que per ella va ser una alliberament pel país. Per aquesta exmembre del JSUC, la República suposava una oportunitat per a un país on la banca, l’Església i els terratinents havien tingut plens poders. L’acte el va cloure l’alcalde –Robert Benaiges– que va descobrir una placa amb els noms dels 61 regidors cambrilencs del període republicà i que resta en una de les parets de la sala de plens. La descoberta de la placa tapada amb una bandera amb l'escut de Cambrils va provocar els aplaudiments del públic assistent.

Comenta aquest article