Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

S'obre al trànsit l'accés principal a l'Hospitalet de l'Infant des de l'antiga carretera de Móra

Per Redacció

Aspecte de la carretera remodelada, ahir al matí

Ahir dijous es va obrir al trànsit la part afectada per les obres de millora de l’accés viari de l’antiga carretera comarcal C-44 a l’Hospitalet de l’Infant, que van començar al gener. Així doncs, els vehicles ja van poder circular per la via principal, sense haver d’utilitzar el pas provisional alternatiu que es va habilitar al vial contigu de la Porrassa (al carrer Marcel·lí Domingo). No obstant, encara falta per enllestir alguns treballs, relatius per exemple a la senyalització, l’enllumenat, la jardineria, la instal·lació de mobiliari urbà, etc. Per aquest motiu, s’ha de regular el trànsit en determinats moments.

L’objectiu de les obres no és només millorar l’accés principal a l’Hospitalet i la connectivitat del poble amb les urbanitzacions Infant, Corralets i la Porrassa, on s’ubicarà la futura estació de trens, sinó també integrar aquesta part de l’antiga carretera de Móra en la trama urbana. Amb aquest projecte, l’Ajuntament també vol millorar la imatge de l’entrada principal al poble.

Quan s’acabin les obres, els ciutadans podran gaudir també d’un carril-bici a un dels costats (al de la urbanització la Porrassa), que properament s’enllaçarà amb la xarxa de carril bici actualment en construcció. I també podran disposar d’una nova zona verda amb parc infantil a l’entrada de la urbanització Infant que articularà els nous accessos, separant els dos sentits de circulació. Aquest nou nus viari s’ha instal·lat sobre una plataforma elevada, de forma que els vehicles es veuran obligats a reduir la velocitat quan entrin i surtin de la urbanització. Així s’incrementarà la seguretat en la zona i a més, la parada d’autobús quedarà més protegida.

Aquestes obres van ser adjudicades a l’empresa Servidel SLU, per un import d’uns 632.000 euros. Per sufragar el cost d’aquests treballs, l’Ajuntament compta amb la subvenció que li ha atorgat la Diputació de Tarragona, en el marc del Pla especial d’inversions sostenibles 2014 (PEIS). Aquesta subvenció representa el 12,19% del pressupost total d’execució material de l’obra. 

Comenta aquest article