Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Neix un grup d’afectats de fibromiàlgia a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Per Redacció

D’esquerra a dreta: la infermera Margarita Esquius; la metgessa de família Mireia Garcia; la treballadora social Anna Bautista; i la psicóloga Bàrbara Mas

L’Àrea Bàsica de Salut Vandellòs-L’Hospitalet ha organitzat, amb la col·laboració de la Regidoria de Benestar Social i Salut de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, un grup d’afectats de fibromiàlgia. L’equip de professionals sanitaris que liderarà aquest projecte va presentar la proposta, ahir al matí al centre de dia de l’Hospitalet de l’Infant, que és el lloc on es reuniran les persones interessades a apuntar-s’hi. Segons ha explicat aquest equip multidisciplinar, integrat per la metgessa de família Mireia Garcia; la infermera Margarita Esquius; la psicològa Bàrbara Mas i la treballadora social Anna Bautista, la idea és que aquest grup esdevingui un espai de trobada obert a totes les persones afectades per la fibromiàlgia, on puguin parlar dels seus símptomes i maneres d’afrontar el dolor i trobar suport professional, per millorar la seva qualitat de vida.

Sessions de relaxació, xerrades informatives i ajuts

La previsió és que s’hi puguin reunir cada quinze dies i que a més puguin participar en diverses activitats, com ara sessions de relaxació, xerrades informatives sobre la fibromiàlgia i els ajuts existents per a les persones que la pateixen, etc. Aquestes activitats aniran a càrrec de les integrants de l’equip de professionals que promou aquest grup i també d’altres especialistes provinents del CAP de l’Hospitalet, com poden ser els fisioterapeutes i la nutricionista; i de l’hospital Sant Joan de Reus.
Es calcula que un 30% de la població del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, sobretot dones, pateix aquesta síndrome, que avui dia no es considera malaltia, segons ha explicat l’equip que se n’ocuparà del grup.
Les persones interessades a formar part d’aquest grup han d’adreçar-se al CAP de l’Hospitalet de l’Infant.

Segons la Sociedad Española de Reumatología, la fibromiàlgia consisteix en una anomalia en la percepció del dolor, de manera que es perceben com a dolorosos, estímuls que habitualment no ho són. A més del dolor, la fibromiàlgia pot ocasionar rigidesa generalitzada, sobretot al llevar-se pels matins, i sensació d’inflamació mal delimitada en mans i peus. També poden apreciar-se formiguejos poc definits que afecten de forma difusa sobretot les mans. Més informació sobre aquesta síndrome a la pàgina web de la Sociedad Española de Reumatología: www.ser.es

Comenta aquest article