Esports

La Penya Cicloturista fa la ruta Cambrils-Morella

Per Gerard Ballester

La Penya va fer la sortida el passat 26 d'abril

El passat diumenge 26 d’abril, la Penya Cicloturista Cambrils va dur a terme la seva sortida extraordinària anual amb bicicleta de carretera. Enguany, la fita fixada va consistir en completar el recorregut de 160 km que separa Cambrils i Morella (Castelló), un municipi carregat d’història i que ja havia estat objectiu de la Penya en anys anteriors.

Malgrat que les previsions meteorològiques anunciaven força pluja cap a migdia, un total de 35 ciclistes es van animar a fer la travessa, 13 dels quals van optar per fer una versió més curta de 115km, començant des de Móra la Nova. A les 7 del matí, sota un cel ben tapat, el grup dels més agosarats ja arrencava direcció al Coll de Fatxes per anar a trobar l’Ebre a Móra, on feren el primer avituallament.

El recorregut transitava per carreteres secundàries de la Terra Alta i el Matarranya, vorejant els Ports i gairebé sempre amb pendent positiu. Els ciclistes van passar per pobles ben singulars com Miravet, el Pinell de Brai, Prat de Comte o Vall-de-roures. En aquest darrer, es feu un altre avituallament i també va ser el lloc on el grup de la llarga ja va atrapar els ciclistes de la curta.

Pocs minuts després, tot enfilant les fortes rampes estretes i sinuoses cap a Fontespala i Pena-Roja de Tastavins, a 25km de Morella, les prediccions es van complir i dissortadament va començar a descarregar l’aiguat temut per tots els ciclistes. Malgrat tot, ningú es va rendir i passat el poble d’Herbers els ciclistes van plantar cara a la traca final tot escalant el Port de Torremiró (1259m), amb uns forts desnivells que pocs s’esperaven, i finalment, un cop coronat, només quedava fer la darrera baixada fins a Morella. Després de dinar al poble, els ciclistes van tornar a Cambrils amb autobús, molt satisfets de la nova fita aconseguida. 

Comenta aquest article