Informació general

La Festa Major de Sant Pere 2006 recupera activitats de caire popular i tradicional

Per Berta Ruiz



Roda de premsa de presentació del programa d'activitats de la Festa Major de Sant Pere 2006
Ahir es va presentar en roda de premsa la programació de la Festa Major de Sant Pere 2006, en la qual hi destaca la recuperació d'algunes activitats de caire popular i tradicional amb una important arrel històrica.

Entre aquestes novetats es pot destacar l'activitat que es farà durant la jornada de dissabte de les 18 a les 24 hores "L'ormeig. Pesca tradicional a Cambrils", una activitat organitzada per l'Arjau - Vela Llatina de Cambrils, amb diferents jocs tradicionals, recreació de pesqueres tradicionals a la mar, mostra d'oficis antics, regata de bots tradicionals o diferents balls i cercaviles musicals.

D'altra banda, l'entitat Vent d'Estrop - Vogadors de Cambrils també farà diferents activitats en aquesta Festa Major de Sant Pere, com el bateig d'un nou llagut o el torneig d'exhibició de llaguts Sant Pere, en què hi seran convidats tres clubs de la costa catalana com el Reial Club Nàutic de Tarragona, els Vogadors de Baix a Mar de Torredembarra –actuals campions de Catalunya– i l'Associació Esportiva Xino-Xano de Deltebre.

També, com cada any es farà la tradicional revetlla popular de Sant Pere a la plaça del Pòsit i la revetlla Jove a partir de la 1 de la matinada a la platja del Regueral amb Fundación No Hay Manera i Cover Band.

Dia dels Festivals de Cinema

Una altra de les activitats més destacades de la programació de Sant Pere d'enguany serà la celebració el dijous 29, del Dia dels Festivals de Cinema, amb la projecció al Parc del Pescador de la pel·lícula Parineeta, en la qual el FEC Cambrils convida el BAFF (Barcelona Asian Film) a fer aquesta projecció i al mateix temps el BAFF convida el FEC Cambrils a projectar en la seva seu una selecció de curtmetratges projectats en la darrera edició del Festival de Curtmetratges de Cambrils. Tal com explica Christian Inaraja "des de l'any passat es va formar una coordinadora de festivals de cinema a nivell de tot el territori català, on es van seleccionar uns 20 festivals per formar-ne part, i promocionar aquests festivals més enllà de l'àmbit local". Des de la coordinadora es va plantejar aquesta activitat, en la qual cada festival que en forma part convida un altre festival a presentar la seva programació, d'aquesta manera es faran projeccions simultànies a les diferents seus de cada festival.

Homenatge a la II República

Dins dels actes de la festa de Sant Pere d'enguany també es farà un acte d'homenatge a la II República a la sala de Plens de l'Ajuntament, en el qual es retrà homenatge als membres dels governs municipals dels anys 1931 a 1936. Segons va explicar Salvador Matas, "aquest 2006 es compleix el 75è aniversari de la proclamació de la II República i a Cambrils ens volem sumar a aquest record, perquè entenem que és important difondre una realitat que moltes vegades es desconeix".

Concert de Mikel Herzog

El dissabte dia 1 de juliol a la plaça del Pòsit es farà el concert de Mikel Herzog, una activitat organitzada des de les àrees de Promoció de Ciutat, Cultura i Festes i el Patronat de Turisme de Cambrils. Segons va explicar el regidor de Promoció de Ciutat, Oliver Klein, "vam voler buscar una activitat estrella de dinamització
per a l'estiu, tant per a la gent del poble com per als turistes que ens visiten". El cantant Mikel Herzog, que presentarà el seu nou treball Cómo pasa el tiempo, es va mostrar molt content de poder actuar: "em fa molta il·lusió perquè visc aquí des de fa set anys i poder actuar a Cambrils és meravellós".

Comenta aquest article