Societat

Un cambrilenc engega una campanya viral per incrementar la participació dels joves a la Marató de Donació de Sang

Per Cristina Sierra

Imatge de la Marató de Donació de Sang que es va celebrar l'any 2013 al Palau Municipal d'Esports

El cambrilenc Juan Carlos Navarro va engegar aquest dilluns la campanya "Pacte de Sang, Pacte de Vida", que té l'objectiu d'incrementar la participació dels joves a la propera Marató de Donació de Sang que se celebrarà el 29 d'abril al Palau Municipal d'Esports. Segons ha explicat el cambrilenc a revistacambrils, "Pacte de Sang, Pacte de Vida" segueix l'estela de la campanya de l'Ice Bucket Challenge per a l'ELA que l'estiu passat va revolucionar tot el món.

"Vaig preguntar a la gent què entenia per pacte de sang i tots tenien clar que és un pacte genera un compromís, no es pot trencar i és per tota la vida. La persona que dóna sang és perquè té un vincle emocional amb la causa i amb aquesta idea he engegat aquesta iniciativa", apunta el cambrilenc. La campanya viral consisteix en penjar un vídeo a Facebook i nominar tres persones que vols que vagin a donar sang a la Marató. "Pots estar nominat o bé iniciar el pacte, però el que és important és que el pacte no es trenqui. No passa res si una persona no pot donar sang, el potencial és fer veure que les persones que nomines la poden donar per tu", explica Navarro.

Aconseguir rècord de donacions

La campanya "Pacte de Sang, Pacte de Vida" neix arran de la petició que va fer l'any 2013 el Banc de Sang i Teixits de Tarragona al departament de Joventut de l'Ajuntament de Cambrils per incentivar la participació dels joves a la Marató de Donació de Sang que es va fer fa dos anys al municipi. El departament va fer una campanya a Facebook i va aconseguir incrementar lleugerament les donacions dels joves. "Fa uns mesos van tornar a venir i ens van demanar que tornéssim a fer difusió de la campanya i se'm va ocórrer aquest concepte del pacte de sang", manifesta el cambrilenc.

En tres dies, ja s'han fet més d'una vintena de vídeos i s'ha generat un moviment que no només inclou els joves, sinó que ha cridat l'atenció de les persones més grans, que també s'estan sumant a la causa solidària. "L'objectiu inicial era superar les xifres de participació dels joves però veient el que s'està generant, crec que podríem aconseguir que aquesta Marató sigui la millor de totes i que es registrin moltes donacions. No només participen els cambrilencs, també hi participa gent de fora del municipi que nomina a gent que sap que vindran a donar sang. L'objectiu és salvar vides", afirma Navarro.

El vídeo de presentació de la campanya "pacte de Sang, Pacte de Vida" es pot veure clicant en aquest enllaç https://www.youtube.com/watch?v=OKnPc0EF7vA

Comenta aquest article