Informació general

Quatre escoles cambrilenques s'adhereixen al taller pedagògic APS del Banc de Sang i Teixits

Per Redacció

Les escoles cambrilenques Marinada, Cambrils, Guillem Fortuny i Joan Ardèvol s'han adherit al projecte d'Aprenentatge i Servei (APS) que s'emmarca en la Marató de Sang que es farà a Camrbisl el proper dimecres 29 d'abril i que està organitzada pel Banc de Sang i Teixits, l'Ajuntament de Cambrils i  l’Associació de Donants de Sang del Baix Camp. El projecte APS és un taller pedagògic adreçat a nens i joves que versa sobre el procés de la sang i  que culminarà amb la celebració d’aquesta Marató.

Per dur-lo a terme, des del Banc de Sang i Teixits s’elaboren continguts científics sobre la sang i els seus components, el funcionament del banc de sang, els criteris en l’àrea de comunicació per crear i difondre una campanya de promoció de la donació de sang, i els continguts en valors per prendre consciència de l’acte solidari i cívic de la donació. Es disposa, a més, d’una guia pedagògica que permet els centres educatius desenvolupar el programa de manera autònoma.

A curt termini, l’objectiu és capacitar els nens i joves per desenvolupar una tasca de conscienciació en la necessitat de la donació de sang entre els adults. A llarg termini, es pretén aconseguir que els nens i joves concebin la donació de sang com un “fet cívic i habitual” i esdevinguin donants en un futur.

Marató de Donació de Sang

La Marató persegueix com a objectiu principal sensibilitzar sobre la necessitat de prendre costum de donar sang i captar nous joves donants, incidint de manera especial amb el col·lectiu jove. Els responsables, estan treballant per tal de compaginar la donació de sang amb una jornada festiva. Les experiències anteriors han resultat molt positives, s’han mantingut contactes amb entitats, institucions, empreses i particulars per demanar el seu suport i col·laboració en la difusió i la possibilitat de realitzar un seguit d’activitats lúdiques mentre duri l’esdeveniment. Així doncs, es posaran el màxim de facilitats  per donar l’oportunitat als ciutadans de fer aquest gest solidari. Cal recordar que per donar sang a la Marató només cal tenir més de 18 anys, pesar 50 kg o més, i no cal anar en dejú.

Comenta aquest article