Esports

L'àrea d'Esports invertirà més de 164.000 euros en millorar les instal·lacions esportives

Per Cristina Sierra

Imatge d'arxiu del Palau Municipal d'Esports de Cambrils

L'àrea d'Esports de l'Ajuntament de Cambrils invertirà 164.598 euros en millorar les instal·lacions esportives municipals. Del total de la inversió, la Diputació de Tarragona finançarà 87.598 euros en concepte de ser subseu dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 i la resta, 77.000 euros, es finançaran amb fons propis. El regidor d'Esports –Lluís Abella– ha manifestat a revistacambrils.cat que amb aquesta inversió s'arreglaran definitivament les goteres dels dos pavellons municipals i també es millorarà la zona esportiva.  

Actuacions amb els diners de la Diputació

Cambrils acollirà les competicions de judo i karate dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017. Segons explica el regidor, fa un any i mig els tècnics dels jocs, juntament amb els tècnics de l'àrea d'Esports, van visitar les instal·lacions i van determinar quines accions eren necessàries per a millorar el Palau Municipal d'Esports. "La principal preocupació eren les goteres. Hem de tenir en compte que el pavelló 1 té 30 anys i el pavelló 2 en té 20 i en tots aquests anys no s'havia fet cap acció de millora de les instal·lacions", apunta Abella. L'any passat, el consistori ja va dur a terme una primera fase per arreglar bona part de les goteres dels pavellons però avui dia encara n'hi ha i es farà una segona fase, finançada amb els diners de la Diputació, que permetrà solucionar definitivament el problema.

Amb aquests 87.598 euros també se substituiran les portes d'emergència del pavelló 2 i les portes internes que connecten els dos pavellons. A més, també es canviaran tots els finestrals del pavelló 1 perquè hi hagi més llum natural i es millorarà el terra del pavelló 2. Lluís Abella ha apuntat que l'import inicial de la Diputació era més alt perquè estava previst que Cambrils també acollís la competició de tir amb arc i es volia construir la grada de la pista d'atletisme però, un cop es va confirmar que la competició no es faria al municipi, aquesta aportació es va restar i es va fixar en els 87.000 euros destinats a millorar el pavelló.

Millores a la piscina

Amb els 77.000 euros de fons propis, l'àrea d'Esports ja ha substituït les caixes d'extracció de la piscina per a millorar la ventilació, s'ha arreglat la sauna i s'ha instal·lat la megafonia al pavelló 1. A més, s'ha comprat material esportiu i se substituiran les màquines cardiovasculars del gimnàs. El regidor d'Esports ha afegit que també es volen canviar les bicis d'spinning. "Hem estat dos anys i mig sense poder fer cap inversió al pavelló i la gent ho demanava. Hem solucionat moltes coses necessàries", afirma.

Per altra banda, a la zona esportiva s'ha arreglat el marcador del camp 1 de futbol i se n'ha comprat un per al camp 2. També s'ha comprat una màquina per pintar les línies dels camps de futbol i s'han fet millores a la galeria de tir amb arc. Finalment, s'instal·larà la megafonia a la pista d'atletisme i s'ha adquirit més material per a aquesta instal·lació.

Denúncia de Ciutadans

El regidor d'Esports també ha fet referència a la denúncia pública que va fer Ciutadans sobre la "deixadesa i la insalubritat" de les instal·lacions esportives de la pista d'atletisme. Abella ha lamentat aquesta acusació i s'ha posat a disposició del partit per a explicar el problema que hi ha hagut amb l'aigua calenta de les dutxes del gimnàs. Segons el regidor, és normal que hi hagi avaries en unes instal·lacions que són utilitzades per molta gent i el problema que hi va haver a les dutxes es va solucionar en poc més d'una setmana. Abella ha explicat que quan es detecta un problema es truca als serveis tècnics i a vegades s'ha de demanar una peça, que és el que va passar amb l'aigua calenta. El regidor també ha assegurat que no entén per què Ciutadans demana més màquines al gimnàs si no hi ha més espai. "Que no titllin d'insalubres unes instal·lacions sense haver-les vist només perquè s'acosten les eleccions. Si les haguessin vist, veurien que no hi ha espai. Reconec que les màquines són antigues però no n'hi caben més", afirma.

Comenta aquest article