Societat

Fina Mestres (Confraria de la Mare de Déu dels Dolors): "Ser confrare no vol dir només pagar la quota, sinó que és un compromís"

Per Cristina Sierra

Roda de premsa de presentació de la programació de Setmana Santa. D'esquerra a dreta: Rosa Cruset i Fina Mestres de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors, el regidor Francesc Garriga i Jaume Sedó de la Congregació de la Puríssima Sang

Ahir al matí, el regidor de Cultura –Francesc Garriga–, el representant de la Congregació de la Puríssima Sang de Jesucrist –Jaume Sedó– i les representants de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors –Fina Mestres i Rosa Cruset– van presentar el programa d'actes de la Setmana Santa de Cambrils, que enguany incorpora dues novetats a la processó del Sant Enterrament de Divendres Sant. Per una banda, es comptarà amb un nou pas restaurat que durà la figura de Sant Joan i, per l'altra, tots els membres de la Congregació de la Puríssima Sang de Jesucrist aniran amb vestes.

Els actes de Setmana Santa van arrencar el passat divendres amb la xerrada 'Els menjars de Setmana Santa: abans i ara', emmarcada en el programa "Altres Mirades", i continuaran avui amb la missa de la Mare de Déu dels Dolors, a la Parròquia de Santa Maria a les 20h. Diumenge al matí serà el torn de la benedicció de palmes i rams que es faran a les dues parròquies cambrilenques.

Processó "genuïna" de Cambrils

Els dies més destacats de la Setmana Santa seran els propers dimarts i divendres amb el trasllat en processó des de la parròquia de Sant Pere fins a la parròquia de Santa Maria de la imatge de Jesús Natzarè i la Processó del Sant Enterrament, respectivament. Fina Mestres va destacar que la processó de dimarts és una "processó genuïna de Cambrils" i va apuntar que als dos actes religiosos tothom va ben vestit i es fa en silenci, "tot un goig" per a les entitats que les organitzen.

La processó del Sant Enterrament de Divendres Sant comptarà amb set tabernacles. Mestres va explicar que la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors ja ha fet les reunions amb les arrengladores i les portants dels cinc passos per a tenir una bona organització. Per la seva part, Sedó va apuntar que des de la congregació s'han fet vestes per deixar-les a aquelles persones que no en tenen per la processó i també hi ha l'opció de vendre-les.

Crida a nous confrares

El representant de la congregació va recordar que fa uns 15 anys que es va aconseguir restablir la processó de Divendres Sant, ja que fins aleshores hi havia molt poca gent i molts pocs passos. "Vam fer restaurar els carros i les imatges i amb molta il·lusió vam començar aquesta etapa. Cada vegada hi ha més gent que ve a veure la processó i també més nens, i això ens fa molta més il·lusió i ens dóna ganes de fer coses", va afirmar.

El problema que té actualment la Congregació de la Puríssima Sang de Jesucrist és que no té confrares joves i els membres actuals ja són grans. "Ara som 160 confrares i estem preocupats perquè necessitem gent jove que s'involucri", va apuntar Sedó. En aquest punt, Fina Mestres va destacar el sentit que té ser confrare d'una entitat religiosa i va afirmar: "Ser confrare no vol dir només pagar la quota, sinó que és un compromís". Cal dir que la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors compta amb 512 confrares.

Comenta aquest article