Societat

Pastisseria La Font converteix l'escultura "En el Pla de les Serenes" en una figura de xocolata

Per Cristina Sierra

D'esquerra a dreta: Jose i Jose Luis Maestre i Òscar Sala, amb la figura de xocolata

Els pastissers de la pastisseria La Font han recreat en xocolata l'escultura "En el Pla de les Serenes" que hi ha a les Escales Reials del port de Cambrils. Jose i Jose Luis Maestre i Òscar Sala han treballat durant més d'una setmana en aquesta figura que pesa més de 10 quilos i té una alçada de 75 centímetres. En total s'han utilitzat 9 quilos de xocolata negra per a fer les sirenes, que s'han pintat amb coure per a simular l'aparença que té el ferro rovellat, i els cabells s'han fet amb filferro banyat en xocolata.

Tal com explica Jose Luis Maestre a revistacambrils.cat, cada any per Setmana Santa la pastisseria fa una figura de xocolata que té relació amb Cambrils. Fa dos anys es va recrear la Torre del Port i l'any passat es va fer l'skyline de la façana marítima. Per a recrear "En el Pla de les Serenes", els pastissers van fer moltes fotos per a fixar-se en les dimensions i en tots els detalls incorporats a les escultures. Un cop van adaptar les mides, els cossos i les cues es van fer amb els típics ous de Pasqua i es van modelar per a aconseguir les formes reals.

L'autor de l'escultura, el cambrilenc David Callau, encara no ha vist la recreació però sí ho ha fet la seva germana, que ja li va enviar fotografies, segons explica Maestre. La figura de xocolata no es pot veure a la botiga perquè té unes mides molt grans però, a partir de dilluns vinent, s'exposarà a la Casa del Mar, i el dimecres se sortejarà entre tots els socis de l'entitat. Cal dir que pastisseria La Font elabora cada any les mones de Pasqua que regala la Casa del Mar als seus socis.

Versió en miniatura de cara a l'any vinent

Segons apunta Maestre, el proper any la pastisseria podria posar a la venda les escultures de les sirenes en una versió molt més petita per a aquelles persones que hi estiguin interessades. El pastisser també afegeix que la figura que podrien recrear l'any vinent és el Drac de Gaudí. "Sempre fem coses que ens agradin i que cridin l'atenció i creiem que aquesta figura pot agradar molt", afirma.

Comenta aquest article