Camp

Generalitat i Ajuntament de Salou signen el conveni per finançar les obres de desviament i canalització del barranc de Barenys

Per Redacció

Inundació al barri de la Salut de Salou, l'octubre de 2011, en motiu del desbordament del barranc de Barenys

Els consellers de Territori i Sostenibilitat i d’Economia i Coneixement, Santi Vila i Andreu Mas-Colell, van signar, ahir, un conveni amb l’Ajuntament de Salou per executar i finançar les obres de desviament i nova canalització del barranc de Barenys, barranc que desemboca ben a prop del límit municipal de Cambrils. Els treballs permetran evitar les inundacions periòdiques que provoca aquest barranc en el barri de la Salut del municipi i que també afecten part del litoral cambrilenc.
 
Aquest acord s’emmarca en el conveni de col·laboració signat per la Generalitat i el consistori de Salou l’any 2013 dins de l’àmbit del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-Seca i Salou amb l’objectiu de reforçar Salou com a destí turístic i dotar-lo de les infraestructures i els serveis necessaris per donar resposta als reptes i les demandes de l’oferta turística internacional.
 
Entre les infraestructures que s’inclouen en el citat conveni es troba la nova canalització del barranc de Barenys. Segons l’acord signat ahir, la Generalitat hi destinarà enguany un total de 4,2 milions d’euros per finançar l’expropiació dels terrenys necessaris i afectats per l’execució de les obres, en el tram final del barranc. Les obres, que tenen un cost aproximat de 12 milions d’euros, s’iniciaran el 2016 i s’executaran fins a l’any 2018.


Comenta aquest article