Cultura

Es presenta el III Seminari sobre Educació "Maria Dolors Medina": Memòria i Veu

Per Judit Pinazo



Moment d'una de les classes del seminari de l'any passat
Ahir es va presentar el programa del III Seminari sobre Educació "Maria Dolors Medina": Memòria i Veu. Enguany se celebrarà la tercera edició d'aquest seminari que, tal i com explicava ahir en la presentació el regidor d'Ensenyament –Ramón García Mateos– va néixer amb la intenció de canviar de temàtica cada any, però l'èxit de participació i la manca d'oferta d'altres seminaris d'aquestes característiques ha fet que s'hagi acabat consolidant.

Les activitats programades giraran entorn a l'estudi i el coneixement de la cultura tradicional i la seva utilització com a recurs educatiu.

El seminari, que es realitzarà del 3 al 7 de juliol, s'ha estructurat amb la part teòrica del seminari als matins i la part pràctica i tallers a la tarda. Enguany es preveu l'assistència d'un gran nombre de professors universitaris, escriptors, poetes, músics, etc. Entre ells destaquen, per exemple, la sessió inaugural, el proper 3 de juliol a les 12 del migdia sota el nom "La religiositat popular andalusa a Catalunya", que anirà a càrrec de l'antropòleg i professor de la Universitat de Barcelona i tertulià habitual del programa de ràdio de la cadena SER La Ventana, Manuel Delgado.

També participaran com a conferenciants el poeta Juan Carlos Mestre, el poeta Antonio Carvajal, l'escriptora Gemma Lluch o l'escriptora, il·lustradora i autora de contes infantils Mercè Arànega.

En la part més pràctica, l'apartat de tallers, el seminari inclou un taller de percussió tradicional espanyola, a càrrec del músic Eliseo Parra; un taller sobre "El llenguatge plàstic de la il·lustració a partir de personatges d'arrel tradicional", a càrrec de Mercè Arànega, o un "Taller sobre Ball de Bastons" a càrrec d'Àngel Vallverdú.

Vetllades nocturnes

El seminari, un any més, continua apostant per les activitats nocturnes amb "Les vetllades nocturnes als jardins de l'Escola Municipal de Música" que oferirà cada nit del seminari actuacions i comptarà amb Adolfo Osta –intèrpret de cançó popular i tradicional– o el músic i cantant Eliseo Parra. Es posarà punt i final al seminari amb un concert, divendres 7 de juliol al pati de l'IES Cambrils, a càrrec de Calixto Sánchez.

Comenta aquest article