Informació general

Mercè Dalmau: "Hi ha moltes obres anunciades que no les podrem inaugurar"

Per Cristina Sierra

El viver d'empreses s'ubicarà a la Torre del Llimó

El projecte del viver d'empreses que entrarà en funcionament en els propers mesos va tornar a ser un dels punts de debat en el ple ordinari celebrat el passat dimarts. Durant l'aprovació de la segona modificació de crèdits de l'any, els regidors Oliver Klein (NMC), Dani Pallejà i Robert Benaiges van criticar aquest projecte que tenia una dotació inicial de 50.000 euros per a posar-lo en marxa i que s'ha incrementat en 25.000 euros més. En total, el pressupost per a posar en marxa el viver d'empreses és de 75.000 euros.
Klein va apuntar que l'increment de 25.000 euros per a equipar la Torre del Llimó es feia per poder inaugurar el viver d'empreses abans de les eleccions.

Pallejà i Benaiges van qüestionar el model que s'ha treballat des del govern i van preguntar per què l'àrea de Promoció Econòmica s'ubicarà a la Torre del Llimó. "Traslladar aquesta àrea per posar en marxa el projecte entenc que ens podríem estalviar aquesta despesa. El projecte em genera molts dubtes"; va afirmar Benaiges.

Mercè Dalmau: "Hi ha moltes obres anunciades que no les podrem inaugurar"

En el torn de rèplica, l'alcaldessa –Mercè Dalmau– va explicar que el projecte del viver d'empreses s'ha treballat al llarg d'aquest mandat però el problema principal ha estat la manca de finançament per poder posar en marxa el projecte. Dalmau va negar que es vulgui inaugurar el viver d'empreses abans de les eleccions –en un principi es té previst que es posi en funcionament el maig– i va  recordar que ," a partir del 30 de març no podem fer cap inauguració". En aquest sentit, l'alcaldessa va assegurar que "hi ha moltes obres anunciades que no les podrem inaugurar. L'important és que el ciutadà les pugui gaudir".

Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica –Carme Cros– va reiterar que des de l'àrea s'ha treballat en un model que no és exactament un viver d'empreses. "Estem acabant de fer les bases", va apuntar. Cros també va explicar que l'àrea de Promoció Econòmica es traslladarà a la Torre del Llimó per poder ampliar els serveis que ofereixen. "Aquest projecte s'encamina al món empresarial. L'empresari podrà llogar despatxos a un preu baix", va afirmar.

Projecte fallit al Forn del Tallero

En el torn de precs i preguntes, Oliver Klein va preguntar per un projecte en què unes noies demanaven utilitzar el Forn del Tallero per dur a terme un espai d'emprenedoria femenina. La regidora de Promoció Econòmica va explicar que, fa un mes, aquestes noies van presentar el projecte i estaven molt interessades en poder llogar l'espai. "Vam fer una visita amb elles al Forn del Tallero i els hi vam dir que ho estudiaríem, però és un espai municipal i no es pot llogar com una casa. És un tema complexe perquè estem a tres mesos d'unes eleccions municipals i hem de veure si aquest projecte és necessari. No podem posar en marxa un projecte quan no sabem què passarà a les eleccions", va apuntar.

Comenta aquest article