Informació general

S'aprova una nova modificació de crèdits que permetrà fer més inversions en vies públiques

Per Cristina Sierra

Imatge de la sessió plenària, aquest passat dimarts

Bones notícies econòmiques per l'Ajuntament de Cambrils. Durant el ple ordinari celebrat el passat dimarts es va desestimar el refinançament parcial dels préstecs per poder pagar els proveïdors, aprovat el mes de desembre, per acollir-se al Reial Decret 17/2014 del Ministeri d'Hisenda que suposarà més estalvi financer per a les arques municipals.

El regidor d'Hhisenda –Lluís Abella– va explicar que el Reial Decret es va publicar uns dies després que el ple de desembre aprovés el refinançament dels préstecs amb el qual s'aconseguia un estalvi important. Segons va apuntar Abella, en el Reial Decret hi constava que les entitats locals que haguessin formalitzat les operacions de crèdits pel pagament a proveïdors es podien acollir a aquesta disposició, com és el cas de Cambrils. "Les condicions financeres són molt més favorables per Cambrils, ja que el tipus d'interès local pel 2015 és del 0% i durant aquest any les entitats locals no han d'abonar cap import per amortització", va afirmar.

El portaveu de l'NMC –Oliver Klein– va celebrar l'acolliment al decret, ja que suposa un "estalvi important" pel consistori. Per la seva banda, la portaveu del PSC –Ana López– i el regidor no adscrit Robert Benaiges també van celebrar l'estalvi però van lamentar que el Reial Decret es publiqués una setmana després d'aprovar el refinançament parcial dels préstecs. Aquest punt va comptar amb els vots favorables de l'equip de govern i dels regidors de l'NMC i les abstencions del PSC i dels regidors Dani Pallejà i Robert Benaiges.

Segona modificació de crèdit de l'any

Per altra banda, en el ple es va aprovar la segona modificació de crèdit de l'any per un import de 87.586,22 euros. El regidor d'Hisenda va explicar que aquesta modificació es finançava amb majors ingressos, com la subvenció de 6.928,57 del Consell Comarcal per l'arranjament de camins o 3.949,32 euros de la subvenció del Pla d'Acció Municipal de la Diputació que es destinarà a la senyalització de vies públiques. També cal destacar que amb aquesta modificació es repararan les goteres del Casal Municipal de la Gent Gran (7.954,79 euros) i també es destinaran 15.000 euros al projecte d'smart cities i 25.000 euros per al projecte del Viver d'Empreses.
Aquest punt va comptar amb el recolzament de l'equip de govern i les abstencions del PSC, NMC i dels regidors Dani Pallejà i Robert Benaiges.

Comenta aquest article