Informació general

Els Ajuntaments de Cambrils i Reus uneixen esforços per ser "ciutats intel·ligents"

Per Cristina Sierra, Berta Ruiz

L'ampliació de la cobertura Wi-Fi és un dels serveis emmarcats en el projecte iCambrils

En la sessió plenària d'aquest passat dimarts es va aprovar, amb el suport de tots els grups polítics, el conveni Smart cities, en col·laboració entre l'Ajuntament de Cambrils i l'Ajuntament de Reus. Tal com va explicar l'alcaldessa –Mercè Dalmau–, aquest és un conveni entre ambdós consistoris "per afavorir l'intercanvi d'experiències i coneixements, la innovació i el foment de l'emprenedoria, l'execució de projectes conjunts i la internacionalitació d'aquestes iniciatives d'alt valor". Segons va dir, "la idea és avançar conjuntament en un àmbit clau de futur com és el de les ciutats intel·ligents, una gran oportunitat i una necessitat avui en dia per reactivar l'economia i aprofitar sinergies i esforços".

Com ja va informar revistacambrils.cat, Cambrils està apostant en aquesta línia, amb el projecte iCambrils. Per la seva part, l'Ajuntament de Reus està desenvolupant i avançant en la implantació de serveis intel·ligents per la millora i l'eficàcia en la gestió de la ciutat. La proposta va ser aprovada per unanimitat.

Aprovació d'altres punts de l'ordre del dia

D'altres punts de l'ordre del dia que es van aprovar, sense més debat van ser: l'aprovació d'una pròrroga dels convenis amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, un relatiu a la Borsa de Mediació per al Lloguer Social i l'altre per al programa de Mediació per al Lloguer Social per a l'any 2015. Un altre dels punts aprovats va ser l'adhesió de l'Ajuntament de Cambrils a la Fundació Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya. Tal com va explicar el regidor de Turisme –Xavier Martí–, el primer conveni amb aquesta entitat data del període 2000-2001 i fins ara no s'havia fet cap altre.

Una altra qüestió de tràmit va ser l'aprovació de la modificació dels estatuts del Consorci Localret. Segons va comentar Mercè Dalmau, "s'han modificat els estatuts i cal ajustar-se a la normativa vigent". Finalment, en una mateixa línia, també es va aprovar per unanimitat la modificació dels estatuts del Consorci del Transport Públic del Camp de Tarragona Autoritat Territorial de la Mobilitat.

Nous càrrecs per a Marta Borràs i Antonio Laguna

Per altra banda, el plenari també va aprovar els nous càrrecs per als regidors Marta Borràs i Antonio Laguna. Per una banda, el regidor de Serveis serà el representant municipal al Consorci de Transport Públic Camp de Tarragona ATM i a la Mancomunitat de Residus Urbans, en substitució de l'exregidor Dani Milan. Per altra banda, la regidora Marta Borràs va ser nomenada vocal del Consell Rector del Patronat de Turisme i del Consell d'Administració de l'Entitat Firal. Aquests punts van comptar amb el recolzament de tots els regidors del consistori, excepte el del regidor no adscrit Dani Pallejà, que es va abstenir.

S'aprova un conveni  per fomentar l'emprenedoria

Durant la sessió plenària també es va aprovar el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Cambrils, l'empresa municipal IDETSA de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i el Consell Comarcal del Baix Camp per al foment de l'emprenedoria. Segons va explicar la regidora de Promoció Econòmica –Carme Cros–, dins el programa Catalunya Emprèn hi ha una subvenció destinada a fomentar l'emprenedoria i l'any passat el consistori s'hi va poder acollir per primer cop gràcies a aquest conveni.

Un dels punts destacats del ple va ser l'aprovació del conveni de col·laboració entre el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, l'Agència Catalana de Turisme i els Patronats de Turisme de Cambrils, Vila-seca-La Pineda i Salou per al desplegament d'accions de promoció turística. El regidor de Turisme –Xavi Martí– va apuntar que enguany és el tercer any que se signa aquest conveni que en total suma 900.000 euros que es destinen a la promoció turística. Segons va explicar Martí, Cambrils aporta el 21% del total recaptat amb la taxa turística, Salou el 64%, Vila-seca el 15% i la Diputació fa una aportació directa de 300.000 euros. El regidor també va recordar que les accions que s'acorden es pacten amb la federació d'empresaris dels diferents municipis.

En aquest punt, la portaveu del PSC –Ana López– i el regidor no adscrit Robert Benaiges van preguntar què fa la Generalitat amb el 70% dels diners que recapta amb la taxa turística. El regidor de Turisme va explicar que cada any amb els diners es planifiquen una sèrie d'accions destinades a un sector del turisme català i aquest any s'ha apostat pel turisme d'interior.

Gestió del servei de menjador de les escoles públiques

Altres convenis que es van aprovar van ser el del programa "Carretera i Manta" entre els ajuntaments de Vila-seca, Salou i Cambrils i el conveni de col·laboració per a la gestió del servei de menjador dels centres públics d'educació infantil, primària i secundària de Cambrils per al curs 2014-2015 amb el Consell Comarcal del Baix Camp. La regidora d'Ensenyament –Carmen Quintana– va apuntar que aquest conveni autoritza al consistori a gestionar aquest servei. "Hem sol·licitat aquesta cessió de les competències perquè creiem que ens permet vetllar de manera directa pel bon funcionament del servei", va afirmar.

Comenta aquest article