Informació general

Cambrils s'adhereix a la Xarxa de Ciutats per la bicicleta

Per Cristina Sierra

Carril bici que hi ha davant la plaça de l'Ajuntament

Els regidors i regidores del consistori van aprovar, el passat dimarts durant la sessió plenària, l'adhesió de Cambrils a la Xarxa de Ciutats per la bicicleta. Segons va explicar l'alcaldessa –Mercè Dalmau–, l'objectiu del conveni és impulsar l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport habitual. "A Cambrils tenim molts quilòmetres de carril bici i hem cregut convenient acollir-nos a la xarxa", va afirmar.

El conveni d'adhesió a la Xarxa de Ciutats per la bicicleta comportarà la implantació d’un sistema de registre municipal voluntari de bicicletes. L’eina online biciregistre.cat i biciregistro.es permetrà als usuaris registrar les seves bicicletes i identificar-les amb un codi alfanumèric. Per realitzar aquest registre, l’interessat s’haurà de donar d’alta a la pàgina web i dirigir-se a l’empresa municipal Aparcam, que es convertirà en el centre de validació de Cambrils. L'empresa atorgarà a l'interessat un codi alfanumèric per la seva bicicleta, li introduiran les dades al programari informàtic i li lliuraran el kit de marcatge. El cost del registre pels cambrilencs serà de 7 euros.

Segons va apuntar Dalmau, l'avantatge de tenir la bicicleta registrada és donar més seguretat als usuaris facilitant la recuperació de les bicicletes sostretes o perdudes, ja que la identificació possibilitarà la localització del propietari tan bon punt les forces i cossos de seguretat trobin la seva bicicleta. A més, els usuaris podran accedir al web per buscar la seva bicicleta entre totes les que es trobin als dipòsits dels prop de 120 municipis de l’estat espanyol que formen part de la xarxa.

Cambrils, primer municipi del Baix Camp que s'adhereix a la Xarxa

Cambrils és el primer municipi del Baix Camp que s’adhereix a aquesta associació. De fet, segons Dalmau, l’única ciutat de la demarcació que en forma part és Tarragona. L'alcaldessa també va apuntar que el fet de pertànyer a la xarxa té una quota anual de 600 euros però el primer any està exempt de quota. A més, pel fet de formar part de l'entitat el consistori rebrà assessorament en estratègies de mobilitat centrades en la bicicleta i podrà accedir a estudis i informes de mobilitat referents al món de la bicicleta.

Comenta aquest article