Informació general

El futur de l'actual via del tren genera contradiccions entre l'alcaldessa i el regidor de Planificació de Ciutat

Per Cristina Sierra

Imatge de l'actual estació de tren de Cambrils

Durant el ple ordinari celebrat ahir al matí es van repetir les contradiccions entre l'alcaldessa –Mercè Dalmau– i el regidor de Planificació de Ciutat –Francesc Garriga– sobre el futur de l'actual via del tren. En el torn de precs i preguntes, el portaveu de l'NMC –Oliver Klein– va interessar-se per la polèmica que es va generar la setmana passada sobre la possible supressió de la línia de rodalies RT2 que passa pels municipis de Salou i Cambrils. Klein va preguntar si l'equip de govern considera "oportú" mantenir el servei de rodalies en el traçat actual i en quin procés es troba el projecte del Tramcamp.

L'alcaldessa, tal com va fer la setmana passada davant els mitjans de comunicació, va negar que ella i l'alcalde de Salou –Pere Granados– hagin demanat que se suprimeixi de la línia de rodalies. "Ens hem vist envoltats en la polèmica i no hem demanat res. La línia de rodalies continuarà passant pel municipi, ja sigui per la via actual o per la futura via", va afirmar. Sobre el Tramcamp, Mercè Dalmau va reiterar que el projecte no figura al pla d'inversions del govern de la Generalitat.

Francesc Garriga: "L'actual via del tren ha d'anar fora. Més clar, impossible"

Després de les paraules de l'alcaldessa, el regidor de Planificació de Ciutat –Francesc Garriga– va prendre la paraula per afirmar contundentment: "l'actual via ha d'anar fora. Més clar, impossible. No té cap mena de sentit i està establert que quan funcioni la nova estació deixi de funcionar l'actual via. S'ha de fer desaparèixer perquè aconseguim treure una de les barreres arquitectòniques del municipi i enllacem els carrers que a hores d'ara estan separats per la via".

Per la seva banda, el regidor no adscrit Robert Benaiges va apuntar que considera que "no s'ha de fer desaparèixer" l'actual via del tren i va preguntar què passarà si el projecte del Tramcamp no tira endavant per voluntat expressa del govern de la Generalitat i va suggerir que es busquin fórmules per poder-lo endegar. L'alcaldessa va respondre que aquest projecte depèn del govern català i va apuntar que des del consistori "sempre hem defensat la permeabilitat i la supressió de les barreres arquitectòniques del municipi". 

Comenta aquest article