Informació general

Dani Pallejà: "Si els escandalitza la foto de dos culs a la sala Àgora, no vagin aquests dies al cinema a veure la pel·lícula 50 sombras de Grey”

Per Cristina Sierra, Berta Ruiz

Fotografia del fotògraf Ram Giner que està a l'exposició "Ídem" a la sala Àgora

Una fotografia amb la imatge de dos culs feta pel fotògraf tarragoní Ram Giner dins de l’exposició “Ídem” –que es pot visitar aquests dies a la sala Àgora de l’Ajuntament– va ser el focus de la controvèrsia, ahir, al ple. Uns dies després de la inauguració de la mostra fotogràfica, el 10 de febrer, l’alcaldessa –Mercè Dalmau– va demanar que la fotografia es canviés de lloc. La imatge estava penjada en una de les parets que toquen a la zona del hall.

Ahir, el regidor no adscrit –Dani Pallejà– obria el debat repassant totes les imatges de cossos nus que s’han editat en els catàlegs dels darrers premis de fotografia Vila de Cambrils i que s’han editat amb fons municipals. “On és la diferència entre les fotos del catàleg i les fotos de l’exposició, perquè no la sé veure. Per què es va censurar aquesta fotografia? Si els escandalitza la foto de dos culs a la sala Àgora, no vagin aquests dies al cinema a veure la pel·lícula 50 sombras de Grey”, va dir Pallejà.

Mercè Dalmau: "Jo no tinc cap problema i puc posar la foto al capçal del llit o a casa meva"

A aquestes crítiques, Mercè Dalmau va comentar que la foto no ha estat censurada, sinó que es va canviar de lloc i que es pot veure sala. “Vaig considerar que aquesta foto al hall de l’Ajuntament no podia semblar bé a molta gent que ve a l’Ajuntament a fer altres gestions. Jo no tinc cap problema i puc posar la foto al capçal del llit o a casa meva. La foto no s’ha censurat. Si ha ocasionat tanta polèmica a la xarxa, si la màxima preocupació és veure on va una foto de dos culs, doncs senyals que tenim pocs problemes. Sí, jo sóc la culpable de la retirada de la foto. I pel que fa a la pel·lícula de les Sombras de Grey, dir-li (senyor Pallejà) que m’he llegit els tres llibres –tot i que no he vist la pel·lícula– i ni se’m van arrissar els pèls ni se’m va fer la permanent!”.

Cinta Ballesté: "Un artista decideix com va l’ordre de les seves fotos o de les seves obres i no se li pot canviar"

Sobre aquest mateix tema, la regidora de l’NMC –Cinta Ballesté– també va voler retreure l’acció de l’alcaldessa. Ballesté va dir: “un artista decideix com va l’ordre de les seves fotos o de les seves obres i no se li pot canviar. No és tan fàcil canviar una foto, perquè l’artista ha decidit que sigui un ordre i no un altre”.

El regidor de Cultura
amb el suport dels regidors de l'oposició va enviar un escrit de protesta sobre la decissió de l'alcaldesa a l'autor de l'exposició

El regidor no adscrit Robert Benaiges també va voler expressar la seva opinió sobre el cas. Benaiges va apuntar que "no sé si l'alcaldessa pot prendre aquestes decisions de treure una fotografia d'una exposició" i va explicar que a la comissió de Cultura, el regidor de l'àrea –Francesc Garriga– va fer una carta de protesta a la decisió de l'alcaldessa que va comptar amb el suport dels regidors de l'oposició presents a la comissió i que es va enviar a l'autor de l'exposició. "Em sembla fascinant aquest fet", va manifestar. El regidor va fer el prec que quan hi hagi la resposta a la carta de protesta se li notifiqui. A aquest prec, l'alcaldessa va respondre que quan l'autor rebi la carta "contestaré el que cregui convenient".

Comenta aquest article