Societat

Fredy Alberto Acedo guanya l'onzena edició del concurs "De la mar als fogons"

Per Cristina Sierra

El guanyador Fredy Alberto Ríos amb la regidora de Promoció Econòmica –Carme Cros– i el director del centre cambrilenc –Jordi Jardí–

El passat divendres al matí, l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils va acollir la final del concurs "De la Mar als Fogons", emmarcat en les Jornades de la Galera. Fredy Alberto Ríos, del Centre Integrat Públic de Formació Professional de Benicarló, es va proclamar guanyador de l'onzena edició del concurs amb un cebiche de galeres i coulis de calçots, llet d'avellana, cruixent de carxofa i aire d'aranja. El segon classificat va ser Rafael Saucedo Palma, estudiant del centre cambrilenc, que va presentar un plat de galera amb textures catalanes.

El jurat del concurs es va dividir en dos grups. Per una part, quatre professionals del sector –dos professors de l'escola cambrilenca i dos restauradors cambrilencs– van valorar la part més tècnica de l'elaboració del plat, com la higiene, l'adequació de les tècniques aplicades, la rapidesa i l'eficàcia i la justificació del plat. Un cop tenien el plat acabat, els vuit semifinalistes van presentar els plats davant el jurat, que va valorar el gust i la presentació. Aquest jurat estava format per la regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Cambrils –Carmen Quintana–, el director de l'Escola d'Hoteleria i Turisme –Jordi Jard햠 i representants dels diferents sectors econòmics cambrilencs.

El concurs "De la mar als fogons" s'adreça a estudiants de cuina i restauració de Catalunya i joves d'entre 16 i 26 anys que hagin treballat en restaurants de Cambrils. Els vuit finalistes, que provenien de diferents centres d'ensenyament de Calella, Cambrils i Benicarló, van treballar amb una cistella d’ingredients bàsica que es va proporcionar des de l’organització, a la que ells podien afegir fins a 6 ingredients més.

Comenta aquest article