Cultura

Juan Luis Guerra, Alejandro Sanz, Miguel Bosé i els Village People, caps de cartell del Festival Internacional de Música

Per Cristina Sierra

Juan Luis Guerra obrirà la programació del Festival Internacional de Música

Artistes internacionals com Juan Luis Guerra, Village People o Alejandro Sanz actuaran en la propera edició del Festival Internacional de Música de Cambrils. Ahir al matí, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el regidor de Cultura –Francesc Garriga– i el director de l'empresa Publiolimpia –Antoni Mas– van presentar el cartell del 41è festival, que se celebrarà de l'1 al 14 d'agost. En total, s'han programat nou concerts al Parc del Pinaret i ens els propers dies s'anunciaran les actuacions que es faran a la Cripta de l'Ermita i al Castell de Vilafortuny.

L'alcaldessa va explicar que el govern ha apostat un any més per la fórmula que una empresa externa s'encarregui de la programació del FIMC i que suposi un cost zero pel consistori. "És una fórmula que va funcionant i estem molt contents i molt satisfets. Volem que Cambrils també es conegui per aquest festival", va manifestar. Per la seva banda, el regidor de Cultura va aprofitar l'ocasió per agrair la feina que fan els membres de l'Entitat del Festival de Música. Francesc Garriga també va apuntar que, "és important mantenir l'essència del festival i fer concerts a la Cripta i al Castell de Vilafortuny" i va assegurar que l'equip de govern estava "molt satisfet" per haver apostat per un canvi i fer els concerts al Parc del Pinaret. "Va ser un pas decisiu i arriscat i n'estem molt contents", va afirmar.

Juan Luis Guerra obrirà la programació

Per la seva banda, el director de Publiolimpia va explicar que enguany s'ha volgut potenciar el Festival de Música amb un cartell internacional "difícilment superable". Antoni Mas va apuntar que el pressupost d'enguany és d'un milió d'euros, el doble que l'any passat, i que s'espera arribar als 50.000 espectadors. "Aquest any els artistes són de màxim nivell i tenim llista d'espera de cantants que volen venir a Cambrils", va afirmar. Segons el director de l'empresa, Miguel Bosé, Alejandro Sanz i el Barrio "han demanat venir al FIMC".

L'artista que obrirà la programació de la 41a edició del FIMC serà Juan Luis Guerra, que presentarà a Cambrils el seu darrer disc "Todo tiene su hora", el proper 1 d'agost. L’endemà, 2 d’agost, serà el torn de Village People, el grup americà de música disco que va revolucionar les pistes de ball de tot el món als anys 80 i que enguany han volgut tornar amb un concert que repassarà èxits com "Macho Man", "In the Navy" o "YMCA". El següent en trepitjar l’escenari serà Miguel Bosé, que el 5 d’agost torna a Cambrils després de tres anys amb l’espectacle “Amo Tour”.  El 6 d’agost, Gemeliers, els germans que van quedar finalistes de La Voz Kids, oferiran un concert pel públic més jove.

Actuació d'un grup de rock català molt conegut

El rock català també tindrà el seu espai al FIMC. Serà el 7 d’agost i segons Antoni Mas, serà "una sorpresa". El grup que vindrà a Cambrils és molt conegut i la seva actuació estarà carregada de nostàlgia. El 8 d’agost, Pasión Vega homenatjarà al cantautor i poeta andalús Carlos Cano acompanyada per l’Orquestra Simfònica del Vallès.  I el 9 d’agost, després de tres anys de retirar-se dels escenaris per dedicar-se a composar, El Barrio presentarà l’àlbum “Hijo de Levante”.

La darrera setmana de festival arribarà amb la Movida dels 80. El 13 d’agost passaran pel Parc del Pinaret alguns dels artistes més representatius d’aquest moviment: Coti, Alejo Stivel (Tequila), Nacho Campillo (Tam Tam Go!), Nacho García Vega (Nacha Pop), Pablo Carbonell (Toreros Muertos), Rafa Sánchez (la Unión) i Javier Gurruchaga (Orquestra Mondragón). Finalment, el 14 d’agost, Alejandro Sanz, l’artista més internacional, tancarà el Festival de Música de Cambrils.

Més aforament

Una de les novetats d'aquest any és que s'ampliarà l'espai de platea per incrementar l'aforament. Antoni Mas va apuntar que enguany hi haurà una capacitat per a 6.000 persones, comptant platea i tribuna. A més, es mantindrà la zona gastronòmica que s’obre al públic dues hores abans de cada concert i que posteriorment es converteix en chill out.

Les entrades es posaran a la venda el proper mes d'abril i es podran comprar al Patronat de Turisme i a través d'internet.

Antoni Mas, Mercè Dalmau i Francesc Garriga van presentar la programació del festival

Comenta aquest article