Informació general

L'Ajuntament ampliarà la cobertura Wi-Fi a la façana marítima

Per Cristina Sierra

L'Ajuntament ampliarà la cobertura Wi-Fi a la façana marítima de Cambrils

L'Ajuntament de Cambrils ampliarà la cobertura Wi-Fi al municipi en els propers mesos. Aquesta serà una de les actuacions que s'emmarca en el projecte iCambrils, un programa que s'està treballant des de l'àrea de Noves Tecnologies del consistori i que té l'objectiu de convertir Cambrils en una ciutat 'smart' (intel·ligent). Ahir al matí, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– i el cap de Noves Tecnologies –Pep Budí– van presentar el projecte que integra les accions que es duran a terme properament.

Mercè Dalmau va afirmar que aquesta iniciativa té la voluntat que el municipi sigui "modern" i que estigui adaptat a les noves tecnologies. "Fa temps que estem treballant en aquest projecte per augmentar la transparència i eficiència de l'ens i donar una certa comoditat als ciutadans. Hi ha accions que ja s'han posat en funcionament i d'altres que anunciarem en els propers dies", va manifestar.

Portal de transparència i dades obertes

Pep Budí va ser l'encarregat d'anunciar les accions que es duran a terme dins el projecte iCambrils., que compta amb un pressupost de 100.000 euros. El cap de l'àrea de Noves Tecnologies va assegurar que el projecte sorgeix de la necessitat de fer un canvi de model en el consum, mobilitat i ubiqüitat del municipi. "Volem una ciutat digital, innovadora, sostenible i segura, amb l'objectiu principal de millorar la qualitat de vida dels ciutadans", va apuntar.

Segons va manifestar Budí, el projecte implica diferents àrees del consistori, com urbanisme, mobilitat o medi ambient. En l'àrea de governança s'està treballant en temes com el portal de transparència i dades obertes, que publicarà dades administratives i econòmiques en format reutilitzable, perquè ciutadans i empreses les puguin utilitzar i analitzar. A més, s’han establert sinergies i s’està treballant conjuntament amb els ajuntaments de Figueres, Olot i Sant Feliu el projecte de la contractació electrònica. De la mateixa manera, Cambrils forma part d’un grup de treball per tal de definir un model reutilitzable pels ens locals catalans, en el marc de les 'Smartcities'.

En la mateixa àrea també destaca la creació de laboratoris urbans per testejar les noves tecnologies, la transformació de l'administració electrònica i la redefinició dels serveis.

Aparcaments intel·ligents i creació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics

En l'àrea de mobilitat, i seguint amb el Pla de Mobilitat que es va presentar l'any passat, es crearan aparcaments intel·ligents. A més, a les zones de càrrega i descàrrega es col·locaran uns dispositius per poder controlar l'estacionament de vehicles de manera tecnològica i es crearan punts de de recàrrega de vehicles elèctrics, punts de servei 'smart' i una aplicació de mobilitat. En aquesta àrea també es faran uns passos de vianants intel·ligents i s'informarà de l'estat del transport públic en temps real.

A nivell de serveis turístics, Cambrils serà una Smart Destination amb l'ampliació de la cobertura Wi-Fi a la façana marítima i a la zona de ponent. A més, es potenciaran la promoció econòmica i les iniciatives ja existents, com la realitat augmentada i l’app Cambrils 24 hores.

Edificis intel·ligents

En urbanisme, el projecte preveu que qualsevol actuació o pla concebi unes infraestructures de comunicacions de base, convertir els edificis municipals en espais intel·ligents, la monitorització i optimització del consum energètic i les energies alternatives o autosostenibilitat. En Medi Ambient es millorarà la gestió de residus, l’eficiència energètica, els sistemes de rec i l’enllumenat públic.

Finalment, en l’apartat de serveis a les persones es crearà una aplicació antipànic i d'emergències i es potenciaran el Servei d’Atenció Domiciliària (iSAD), l’oficina virtual de tràmits mòbil i el tauler d'anuncis electrònics.

Pep Budí, cap de l'àrea de Noves Tecnologies, i l'alcaldessa, Mercè Dalmau, ahir, en la roda de premsa de presentació

Comenta aquest article