Societat

La galerada popular al port serveix prop de 1.300 racions

Per Cristina Sierra

La galerada popular es va celebrar ahir al matí al port

El port de Cambrils va acollir, ahir al migdia, la tradicional galerada popular, emmarcada en les onzenes Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils. El temps ennuvolat no va afectar a l'acte més emblemàtic de les jornades i, durant tot el matí, les Escales Reials es van omplir de molta gent que no es van voler perdre la degustació de fideus rossos amb galeres, cuinats segons la recepta tradicional d'abordo per la Confraria de Pescadors. Segons dades facilitades per l'organització, els pescadors van cuinar cinc paelles de fideus amb galeres i es van vendre prop de 1.300 tiquets –al preu de 3 euros–, una xifra lleugerament superior a la de l'any passat.

Una de les novetats d'enguany va ser que just al costat de la galerada popular es va celebrar el concurs de disfresses infantil organitzat per la NAC, un acte que va incentivar la venda de tiquets. Per altra banda, l'Arjau Vela Llatina de Cambrils i els Vent d'Estrop Vogadors es van sumar a l'acte un any més i van organitzar diferents activitats amb les persones que van assistir a la galerada.

La regidora de Promoció Econòmica –Carme Cros– va explicar a revistacambrils.cat que de bon matí el port ja es va començar a omplir de gent i a les 12 del migdia ja s'havien servit més de 300 racions. Carme Cros va fer una valoració molt positiva de l'acte, ja que cada any supera les expectatives.

Darreres activitats de les Jornades

Aquesta setmana serà la darrera de les onzenes Jornades de la Galera. Aquest divendres a les 17 hores es farà l'activitat Galeres en viu, una visita guiada a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors. Les persones interessades s'hi poden inscriure enviant un correu a peconomica@cambrils.org. L'endemà dissabte al matí es farà el curs d'iniciació al tast d'olis d'oliva verge extra a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils i diumenge, es farà l'activitat Pescadors de canya per un dia, que tindrà un cost de 5 euros per persona. Per aquesta activitat també s'ha de confirmar l'assistència enviant un correu a peconomica@cambrils.org. Per altra banda, aquesta serà també l'última setmana que els 54 restaurants cambrilencs que participen a les Jornades serveixin els seus menús amb la galera com a protagonista.

Comenta aquest article