Informació general

Les visites a les empreses, novetat de les Jornades Gastronòmiques i Turístiques de l'Escola d'Hoteleria

Per Cristina Sierra

El tècnic pastisser Josep R. Cuadras va fer una classe pràctica de xocolata als alumnes de pastisseria

L'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils ha acollit, aquesta setmana, les XIX Jornades Gastronòmiques i Turístiques, unes jornades formatives dirigides als alumnes dels diferents cicles que ofereix el centre. Des del passat dilluns i fins ahir, l'escola va acollir diferents professionals de diferents sectors gastronòmics, turístics i hotelers que van oferir un ampli ventall de conferències, xerrades i demostracions pràctiques.

El director de l'Escola d'Hoteleria i Turisme –Jordi Jardí– va explicar a revistacambrils.cat que la novetat d'enguany ha estat que els alumnes han fet diferents visites a empreses com Caves Codorniu, la Cooperativa Agrícola de Cambrils o Grup Balfegó per conèixer els seus productes. "El fet d'anar nosaltres a les empreses situava d'una manera més propera a l'alumne amb el producte. Veure com una agència de viatges s'organitza i es reinventa o el fet de veure com s'han de treballar els productes ha agradat molt als alumnes", va apuntar.

Jornades més tècniques

Per altra banda, el director del centre va destacar que les jornades enguany han estat molt més tècniques i han tingut un contingut més específic. "Els alumnes han pogut fer degustacions, maridatges...aprendre totes les tècniques possibles ha agradat molt". Jordi Jardí  també va fer referència a algunes de les classes que han fet els alumnes aquests dies, com per exemple, la xerrada d'Eduard Xatruc, excuiner de El Bulli i que ha creat la seva pròpia empresa, o el taller amb nitrogen líquid. "Que els alumnes tinguin la possibilitat de veure com es treballa un producte com el nitrogen líquid és molt positiu, ja que, professionalment, és probable que només 3 o 4 dels més de 70 alumnes de cuina i restauració puguin treballar amb aquest producte", va apuntar.

Altres activitats destacades d'aquesta XIX edició de les Jornades han estat el curs de com treballar la xocolata, una degustació de formatges i vins, el procés d'embotir carns o la xerrada de Gestió de Patrimoni Cambrils a càrrec del director del Museu d'Història de Cambrils –Gerard Martí–.

Comenta aquest article