Esports

La sisena edició de la Mitja Marató de Cambrils espera mantenir els 2.500 participants de l'any passat

Per Cristina Sierra

Juanan Fernández, Mercè Dalmau i Lluís Abella van presentar la sisena edició de la Mitja Marató de Cambrils, ahir al matí

El proper diumenge 1 de març, Cambrils tornarà a ser la capital del running amb la celebració de la sisena edició de la Mitja Marató, que enguany espera mantenir  els 2.500 participants de la passada edició. Ahir al matí, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el regidor d'Esports –Lluís Abella– i el director de Running Solutions –Juanan Fernández– van presentar la sisena edició de la prova, que comptarà amb la participació dels atletes Maria Vasco i Jaume Leiva.

Mercè Dalmau va destacar que el principal atractiu de la prova és que és un recorregut pla i l'esdeveniment "ubica Cambrils com un dels punts referents en el calendari català de curses pel seu volum de participants". L'alcaldessa també va explicar que la Mitja Marató ajuda a promocionar el municipi com a destinació de turisme esportiu.

Mateix format

Per la seva banda, el regidor d'Esports va explicar que la cursa seguirà el mateix format que l'any passat però la novetat és que hi hauran dues entregues de premis que es faran al costat del Palau Municipal d'Esports. La primera se celebrarà just després de la cursa dels 10 quilòmetres i la segona, quan acabi la Mitja. Una altra novetat és que enguany s'avancen els horaris de les curses. A les 9 tindrà lloc la cursa de patinadors i, cinc minuts més tard, hi haurà la sortida dels atletes que participaran a la prova dels 10 quilòmetres. A les 10.30 hores serà el torn dels participants a la Mitja Marató. Els atletes sortiran des de l'Ajuntament i recorreran la façana marítima fins arribar a l'avinguda Diputació i a poc menys de mig quilòmetre abans d'arribar a Salou hi haurà el canvi de sentit que obligarà als corredors a desfer tot el recorregut resseguint el mateix camí que havien efectuat d'anada.

Cal destacar que, un any més, es disputarà el Campionat de Catalunya Universitari i la cursa popular Cambrils Corre!, que es farà a les 12.30 hores. Com l'any passat, la cursa comptarà amb un grup de batucada que animarà els corredors i les persones que estiguin mirant la prova i, a més, s'incrementarà l'animació amb un dj d'Europa FM davant el pavelló.

1.000 inscripcions

Segons va apuntar Juanan Fernández, a hores d'ara ja hi ha més de 1.000 inscrits a la Mitja Marató. L'organització preveu que a la prova dels 10 quilòmetres hi participin uns 1.100 corredors; a la Mitja Marató uns 1.200; 100 participants a la cursa de patinadors i uns 100 més a la cursa Cambrils Corre!. Les inscripcions es poden fer a través del web www.halfmarathonseries.com/mitjadecambrils o presencialment a la botiga Runners de Tarragona fins el dijous 26 de febrer o fins que s'esgotin les places. Fernández va afirmar que si s'aconsegueixen els 2.500 inscrits serà un "èxit", ja que les inscripcions a les curses estan baixant un 15%.

Per aquesta edició, Running Solutions regalarà als participants una samarreta tècnica. A més, Compressport ha editat uns mitjons exclusius per aquesta edició i que s'oferiran als inscrits per 5 euros (el preu real és de 15 euros).

Jaume Leva torna a participar als 10 quilòmetres

Els atletes d'èlit que participaran aquest any a la Mitja de Cambrils seran Jaume Leiva, que reapareix a Cambrils després de més d'un any i mig lesionat i participarà als 10 quilòmetres, la cinc vegades olímpica i única medalla olímpica de l’atletisme femení Maria Vasco, que correrà la Mitja, i el campió de la Rioja en Marató, mitja i cros, Camilo Santiago, que va guanyar els 10 quilòmetres de la Marató Costa Daurada el passat 18 de gener amb un temps de 30:20 i competirà a la Mitja de Cambrils amb la intenció de baixar de 1:07 en els 21 quilòmetres. Entre els atletes locals, destaquen els recent i actuals campions de Catalunya en marató, Mireia Sosa i Pedro Ortega, i el vencedor de les Half Marathon Series Ferran de Torres.
 
Cal destacar que dissabte 28 de febrer, el Palau Municipal d'Esports acollirà una taula rodona amb atletes d'èlit i també hi hauran uns expositors de diferents sectors vinculats al running. La recollida dels dorsals es farà el mateix dissabte de les 15 a les 20 hores.

194.000 euros de retorn econòmic

Juanan Fernández també va destacar el retorn econòmic que té l'esdeveniment esportiu a Cambrils. Segons el director de Running Solutions, el 2014 hi va haver un retorn econòmic de 194.000 euros i, per aquest any, s'espera superar els 200.000 euros. "És una xifra molt important i més, tenint en compte que la cursa es fa el març, fora de la temporada turística. Els hotelers estan molt contents i el dia de la prova el port està ple dels atletes i les seves famílies", va manifestar.

Comenta aquest article