Camp

Muntanyes de la Costa Daurada presenta la campanya de promoció del senderisme al Baix Camp

Per Redacció

Cartell indicador de camins al Baix Camp

La seu del Consell Comarcal del Baix Camp va acollir, ahir, la presentació de la "Campanya de promoció i dinamització del turisme a peu pel Baix Camp interior" davant d'empreses turístiques de la comarca, alcaldes i alcaldesses, consellers i conselleres comarcals, i representants de patronats de turisme de la zona.
 
Aquesta actuació consta de dues parts: per un costat, l'arranjament i senyalització de camins i, per un altra, la campanya de comunicació. Tot el projecte està finançat pel FEDER i per la Diputació de Tarragona, i l’objectiu és potenciar el valor natural i paisatgístic de la zona de muntanya i interior del Baix Camp a través del senderisme, una pràctica apta per a totes les edats que és molt transversal perquè permet gaudir de la natura d’una manera sostenible i respectuosa, però també permet conèixer el patrimoni cultural, festiu, la gastronomia i els productes autòctons del territori.
 
Pel que fa a la part específica de comunicació s’estan realitzant accions a les xarxes socials, especialment Twitter, Facebook i Instagram, i s’ha elaborat un minisite específicament sobre senderisme que s’inclourà en la web muntanyescostadaurada.cat i que oferirà traçats, tracks, fitxes tècniques dels itineraris, nivells de dificultat, etc.

Disseny de rutes
 
Sota l’eslògan "On el teu camí comença", es prepara diferent material de difusió. S’ha elaborat un vídeo promocional i s’està preparant l’edició de mapes i fulletons informatius de la xarxa de camins i de les propostes de rutes que s’han dissenyat, amb diferents durades: des d’unes hores (16 propostes);  a un cap de setmana (4 propostes) o propostes de 5/6 dies de ruta per la xarxa de camins. A més, s’ha preparat un calendari de fires de turisme i especialitzades on el Patronat Comarcal de Turisme Muntanyes de la Costa Daurada presentarà el potencial en senderisme del Baix Camp.
 
Recuperació de la xarxa de camins

El projecte realitzat ha permès recuperar la xarxa de camins que històricament recorria i connectava els municipis i els espais naturals de la comarca, quan no hi havia tantes carreteres ni vehicles a motor. Per aquest motiu, aquest projecte també volia recuperar els camins i el paisatge per als mateixos habitants de la zona i no només per als turistes.
 
En total, el projecte inclou 420 km de camins, però s’ha actuat directament sobre 240 km que s’han desbrossat i netejat i en algun cas també s’han recuperat els antics empedrats. A més, s’ha senyalitzat amb 315 banderoles, col·locades sobre 76 pals, tot i que també s’han aprofitat altres pals i materials en bon estat d’altres actuacions anteriors. També s’ha senyalitzat amb pintura i allà on no s’han pogut posar marques de pintura s’han col·locat 20 pals de seguiment.
 
Cal indicar que tots els senyals que s’han col·locat estan georeferenciats mitjançant un xip, la qual cosa facilita el manteniment i, alhora, pot servir com a control de curses i proves de muntanya. El pressupost de tota l’actuació és de 224.892,75 euros.

Comenta aquest article