Societat

El Casal Popular de Cambrils es posa en marxa

Per Ignasi Martí

El Casal Popular ple de gom a gom, el dissabte al migdia, poc després de la inauguració

Aquest passat dissabte 31 de gener va tenir lloc la inauguració del Casal Popular de Cambrils, situat al número 13 del carrer Verge del Camí. Es tracta d'un projecte autogestionat impulsat per aquesta associació que fa més d'un any i mig que intentava trobar un local per tirar endavant. Tal com el defineixen els seus impulsors, el Casal popular pretén fer activisme cultural i social cambrilenc sense la mediació de l'administració.
L'acte de dissabte va començar al migdia amb l'actuació del titellaire cambrilenc Arnau Colom, que va mantenir amb molta atenció al públic infantil que hi havia al local que en aquella hora ja estava plena de curiosos que no es volien perdre l'acte. Cal esmentar que al recinte hi havia una exposició del col·lectiu cambrilenc d'artesans Mart. Posteriorment a l'actuació de les titelles, hi va haver l'acte d'inauguració, en el que Fàtima Souki com a portaveu del Casal, va remarcar la necessitat de crear un espai com aquell, i sobretot per la gent nouvinguda com ella. Marta Peña també del Casal popular, va ser l'encarregada d'agrair la col·laboració logística que van rebre per part de la Confraria de Pescadors i del bar la Piscina del Cambrils Nou, entre d'altres. L'acte inaugural va comptar amb representants dels casals populars de Riudoms i de Valls, que van encoratjar el projecte cambrilenc i van remarcar la necessitat d'aprofitar aquests espais per treballar per la unitat popular. Precisament el passat diumenge 25, el grup musical Rebordonit (format per gent del Casal de Cambrils per recollir fons), va actuar a la festa que va tenir lloc al Casal Popular la Turba de Valls.
L'acte d'aquest dissabte va continuar amb el vermut electrònic ambientat pel DJ cambrilenc Xavi Bordera “Pacient X88”, moment en el que el local va oferir un ple absolut. Més tard el Casal Popular va oferir una cinquantena de dinars a base de fideus rossos. A la tarda al local s'hi van fer jocs com el llançament de pinyol i el de fotos de polítics.

Mig centenar de socis

La principal font d'ingressos d'aquesta entitat serà la de les quotes de socis, que actualment sumen gairebé mig centenar. El Casal Popular pretén col·laborar i ser lloc de trobada de les associacions cambrilenques, per això ja han començat a preparar activitats amb la Nit d'Artistes de Cambrils, la Bohèmia de Cambrils i l'Arjau, entre d'altres. El proper mes de març el Casal Popular oferirà una visita guiada pel Barri Antic a l'Agrupament Escolta “Gent de Mar”. L'horari d'obertura del local es fixa divendres de 17:00h a 21:00, dissabte i diumenge de 12:00 a 14:00 i de 18:00 a 21:00. Els dimarts a les 19:00h l'Ateneu Llibertari Paulí Pallàs hi té l'assemblea setmanal. Entre els actes propers del Casal Popular hi ha la xerrada sobre els “Carnavals cambrilencs d'abans” dissabte 7 de febrer a les 12:00 acompanyat d'un vermut popular; divendres 13 al vespre hi haurà l'arribada de l'Ajuntament de Carnaval i dijous 19 de febrer la Bohèmia organitza una xerrada-degustació a càrrec de Mariona Quadrada amb el títol “Radiografia de la nostra alimentació”.

Comenta aquest article