Informació general

Els regidors del consistori aproven una moció per mantenir el servei de les escoles bressol municipals

Per Cristina Sierra

Ana López va llegir la moció socialista

El grup municipal del PSC va presentar una moció al plenari per reclamar la responsabilitat de la Generalitat en el manteniment del servei públic de les escoles bressol municipals. La portaveu del partit –Ana López– va llegir el text que recordava que el projectes de pressupostos de la Generalitat per aquest 2015 no contempla cap partida destinada al finançament de les escoles bressol. López també va apuntar que, en aquests darrers anys, el departament d'Ensenyament ha reduït un 51% la seva aportació per alumne a l'any, passant de 1.800 a 875 euros.

Per aquests motius, el partit socialista instava al Govern de la Generalitat a mantenir l'actual xarxa pública de llars d'infants atenent a la seva responsabilitat institucional. "Demanem al Govern la restitució immediata de la partida pressupostària finalista el departament d'Ensenyament per al finançament del servei públic d'escoles bressol municipals, per tal de cobrir com a mínim un mòdul econòmic de 1.600 euros per plaça i any i comprometre's a augmentar-ho fins als 1.800 euros", va apuntar López.

A més, el PSC reclamava al departament d'Ensenyament "el restabliment dels pertinents convenis, segons el que estipula la Llei d'Educació de Catalunya, i el restabliment de la convocatòria de beques amb la finalitat de garantir la igualtat d'oportunitats i l'equitat en l'accés al servei". Per últim, la moció demanava que la Generalitat garanteixi el pagament dels deutes pendents a les administracions locals.

La moció va comptar amb el recolzament de tots els regidors i regidores del consistori.

Comenta aquest article