Informació general

El viver d'empreses entrarà en funcionament el maig

Per Cristina Sierra

Façana de la Torre del Llimó

La posada en marxa del viver d'empreses serà una realitat el proper mes de maig. Durant el torn de precs i preguntes del darrer ple ordinari, el grup municipal de l'NMC va interessar-se per aquest tema i la regidora de Promoció Econòmica –Carme Cros– va apuntar que en un mes i mig es farà la presentació definitiva del projecte.

El projecte formarà part del servei Cambrils Emprèn

"No serà exactament un viver d'empreses, sinó que estem treballant en un nou format perquè vam tenir problemes amb la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local, que ens impedia crear un nou organisme. Amb els serveis de la casa hem trobat un model per incloure el viver d'empreses com un servei propi de l'Ajuntament", va explicar Cros. La regidora va afirmar que el viver d'empreses formarà part de Cambrils Emprèn, un servei de suport a les persones emprenedores i al teixit empresarial.

Carme Cros va apuntar que Cambrils Emprèn s'ubicarà a la Torre del Llimó i es llogaran despatxos perquè les persones i empreses emprenedores puguin treballar en els seus projectes. Per poder tirar endavant el projecte, el govern invertirà 50.343,40 euros per la compra de mobiliari i a hores d'ara s'està treballant amb els diferents equips tècnics del consistori per tindre-ho tot a punt entre els mesos d'abril i maig.

Un dels grans projectes de l'equip de govern

La creació del viver d'empreses és un dels grans projectes de l'equip de govern per aquest mandat. A l'agost de 2012 la regidora de Promoció Econòmica avançava a revistacambrils.cat que s'estaven estudiant els passos que havia de fer el consistori per tirar endavant el projecte i que s'estimava posar-ho en marxa entre el 2014 i el 2015. Després d'un 2013 complicat econòmicament i sense recursos per poder donar forma al projecte, al febrer de l'any passat l'alcaldessa –Mercè Dalmau– va anunciar, durant la conferència "Garantim el futur de Cambrils", les tres grans inversions que l'equip de govern volia dur a terme abans de final de mandat: el viver d'empreses, la nova comissaria de la Policia Local i l'enderrocament del pont de l'N-340.

Dels projectes anunciats, la comissaria es va inaugurar a finals del passat mes de setembre, el viver d'empreses entrarà en funcionament entre l'abril i maig i l'enderrocament del pont no serà viable en aquest mandat, tal com va apuntar Mercè Dalmau durant la roda de premsa de la presentació del paquet d'inversions que farà el govern durant aquests primers mesos de l'any.

Comenta aquest article