Informació general

Francesc Garriga: "L'organització del FEC va decidir de manera unilateral no fer el festival a Cambrils"

Per Cristina Sierra

Imatge d'arxiu de l'entrega de premis de l'edició del FEC 2012, al Cinema Rambla

En el torn de precs i preguntes de ple, el portaveu de l'NMC –Oliver Klein– va preguntar per què l'equip de govern no apostava per tornar a fer el FEC Festival a Cambrils, arran d'una informació que havia sortit publicada ahir al Diari de Tarragona que assegurava que el municipi havia perdut de nou la possibilitat de fer el festival.

El regidor de Planificació de Ciutat i Cultura –Francesc Gaarriga– va explicar que el municipi no havia perdut el festival perquè la decisió va ser de l'organització del FEC. "L'any 2013, tot i tenir partida pressupostària, l'organització va decidir de manera unilateral no fer el festival a Cambrils. Va ser una decisió que van prendre ells i no s'han posat en contacte amb nosaltres per res més", va manifestar.

Garriga també va apuntar que actualment la gestió del cinema Rambla no és potestat de l'Ajuntament i que en cas que l'organització del FEC decidís reprendre el festival a Cambrils, s'haurien de posar en contacte amb el responsable d'Olwyn Films. "Nosaltres sempre hem rebut totes les associacions i hem donat el suport que hem pogut, però si una persona no et ve, és difícil", va afirmar.

Informe de la ràdio i la televisió

Per altra banda, el regidor no adscrit Dani Pallejà va recordar que aquesta setmana fa dos anys del tancament de la ràdio i la televisió municipals i va demanar un informe dels serveis jurídics per saber com està el tema en cas de voler reobrir els mitjans. "Vull que l'informe ens posi en situació del que es podrà fer amb aquest tema", va apuntar. En aquest punt, el regidor Francesc Garriga va explicar que l'equip de govern ja havia demanat aquest informe i va apuntar que s'ha parlat amb grups particulars per posar en marxa la ràdio. "Me n'alegro que aquest prec vingui d'una persona corresponsable amb el tancament de la ràdio. Si no hagués sigut per la televisió, la ràdio no s'hagués tancat", va afirmar. A més, el regidor va recomanar a Dani Pallejà que mengi "cues de pansa". 

Per la seva banda, la portaveu del PSC –Ana López– va demanar un inventari del material i mobiliari de la ràdio i la tele, un informe que, segons l'alcaldessa, ja es va lliurar fa uns mesos al regidor Robert Benaiges, però que no hi havia problema en facilitar-lo de nou al partit.

Comenta aquest article