Informació general

L'oposició critica el quadre sancionador de l'ordenança municipal de mesures per garantir la convivència

Per Cristina Sierra

Un moment de la sessió plenària celebrada ahir al matí

Ahir al matí, la sala de plens va acollir la primera sessió plenària de l'any. A diferència d'altres sessions, la d'ahir va començar d'una manera emotiva i personal. Per una banda, Robert Benaiges va voler intervenir al principi del ple per a explicar que dilluns havia presentat la seva renúncia com a regidor del PSC després de prop de 40 anys de militància. "Ara sóc regidor no adscrit de l'Ajuntament de Cambrils", va manifestar.

Comiat de Dani Milan

Per altra banda, el fins fa poc regidor de Governació del consistori, Dani Milan, va ocupar la seva cadira per fer oficial la seva renúncia voluntària com a regidor de CiU. L'alcaldessa –Mercè Dalmau– i la primera tinent d'alcalde –Carme Cros– van voler agrair públicament la feina que ha fet l'exregidor durant els tres anys i mig de mandat. "Vull donar les gràcies per la seva feina i implicació, per la seva lleialtat cap al grups municipal i el govern i desitjar-te els millors èxits professional. Ha estat un plaer compartir el mandat amb tu", va afirmar Dalmau. Per la seva part, Carme Cros va elogiar la persona de Milan. "Ha estat un nexe d'unió entre regidors per arribar a una bona entesa", va manifestar.

L'exregidor va prendre la paraula per agrair la "feina dels treballadors de la casa, especialment, a aquells amb els que he tingut un tracte diari. També agrair als meus companys de govern, en especial a la Mercè per haver comptat amb mi. Us desitjo molta sort a tots". Després de les paraules, Dani Milan va deixar la seva cadira i es va acomiadar dels regidors.

Dani Pallejà: "A Esperanza Aguirre la broma de la moto li hagués costat una pasta!"

El ple va continuar amb l'aprovació inicial de l'ordenança de mesures per garantir la convivència. L'alcaldessa va explicar resumidament els nous articles del document i, acte seguit, el regidor de l'NMC –Oliver Klein– va prendre la paraula per a anunciar el seu vot en contra. "Intentarem negociar per arribar a un acord. Creiem que s'han de revisar els conceptes de les multes perquè són imports massa elevats. També creiem que el tema de la mendicitat s'ha d'acordar quins són els criteris per entendre-ho bé", va explicar.

Per la seva banda, el regidor no adscrit Dani Pallejà també es va mostrar molt crític amb el quadre sancionador de l'ordenança. "A Esperanza Aguirre la broma de la moto li hagués costat una pasta!" va manifestar. Pallejà va plantejar alguns dubtes del nou document, com per exemple, què passarà si el procediment penal d'una sanció es perd. "Els diners de la multa es tornen?", va preguntar. A més, va mostrar-se en desacord amb les sancions a les instal·lacions municipals per alteració d'ordre públic. "Pot ser que algun dia als partits de futbol només hi quedin els 22 jugadors i els àrbitres. No entenc els criteris per aplicar el ventall de sancions", va apuntar.

Robert Benaiges: "Alguns expedients són impossibles de resoldre per via administrativa"

La portaveu del PSC –Ana López– va anunciar que el seu grup s'abstindria en aquesta votació i va dir que presentarien propostes per millorar l'ordenança. Per últim, el regidor no adscrit Robert Benaiges va qüestionar alguns articles del document i va demanar que tots els grups arribessin a un consens per tirar endavant l'ordenança. "Crec que s'han de replantejar alguns temes. No entenc la febre d'enduriment dels codis penals a finals de mandat. Crec que aquesta ordenança hauria de ser un tema de consistori i no de govern, hauríem d'arribar a un consens tots plegats. Alguns expedients que plantegen en l'ordenança són impossibles de resoldre per via administrativa", va manifestar.

L'ordenança de mesures per garantir la convivència ciutadana va comptar amb els vots favorables de l'equip de govern, les abstencions del PSC i els vots en contra de l'NMC i els regidors no adscrits Robert Benaiges i Dani Palllejà.

Comenta aquest article