Informació general

S'aprova inicialment el nou Reglament de Formació de la Policia Local

Per Cristina Sierra

Agents de la Policia Local durant la diada de Sant Miquel, el passat octubre

La Policia Local va ser la protagonista del ple ordinari celebrat ahir al matí. Just quan s'estava explicant el nou Reglament de Formació de la Policia Local, els 27 agents s'estaven manifestant sorollosament al vestíbul del consistori i van irrompre al ple quan es va fer l'aprovació definitiva.

L'alcaldessa –Mercè Dalmau– va explicar que el reglament s'havia aprovat inicialment el 27 d'abril de l'any 2010 però que no es va fer l'aprovació definitiva. Al juny de 2013, es va decidir modificar el text i es va lliurar la proposta a la Junta de Personal perquè donés el vistiplau. "El document recull el tipus de formació, els plans d'ocupació i les assistències a les sessions. És una eina bàsica", va apuntar.

Els regidors no adscrits Robert Benaiges i Dani Pallejà van anunciar el seu vot favorable al nou reglament, mentre que els portaveus de l'NMC –Oliver Klein– i del PSC –Ana López– van anunciar la seva abstenció. Klein va apuntar que el grup presentaria al·legacions, mentre que López va ser més crítica amb l'equip de govern. "Tot i que el reglament s'ha acordat a les meses negociadores, ens abstenim. No entenem que no es tingui la mateixa pressa per a tot. Sota el nostre criteri, el reglament de formació s'hauria d'haver fet per a tot el personal municipal perquè l'actual és de l'any 2003 i deu estar obsolet. No entenem la seva política de personal. Esperem que abans d'acabar el mandat hi hagi aquest reglament de personal", va manifestar.

El nou reglament es va aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern i dels regidors no adscrits i les abstencions dels regidors de l'NMC i del PSC.

Comenta aquest article