Informació general

Cambrils és el quart municipi català que més diners ha recaptat amb la taxa turística

Per Cristina Sierra

Turistes passejant pel port de Cambrils, aquest passat estiu

Cambrils ha rebut 191.823,43 euros amb la taxa turística corresponent als primers tres trimestres de l'any 2014. Aquests diners representen el 30% del total recaptat per la Generalitat al municipi durant aquest període i, properament, es facilitaran les dades del darrer trimestre de l'any. Cal destacar que Cambrils és el quart municipi català, per darrere de Barcelona, Salou i Lloret de Mar, que més diners ha recaptat durant el 2014.

Gestió a dues bandes

Recordem que la gestió d'aquests diners es reparteix entre la taula de treball creada pel Patronat de Turisme i el conveni de la Diputació de Tarragona amb els municipis Salou, Vila-seca i Cambrils. Per una banda, la taula de treball del Patronat de Turisme, formada per representants del sector turístic cambrilenc, es reuneixen de forma periòdica i consensua en què invertir els diners que provenen de l'activitat econòmica generada per hotels i càmpings del municipi. Segons fonts del consistori, en les properes setmanes s'anunciaran les accions previstes que ha decidit dur a terme la taula de treball.

Per altra banda, hi ha el conveni pioner que van signar els municipis de Cambrils, Salou i Vila-seca amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona per a gestionar de manera conjunta una part de la taxa turística. L'objectiu principal d'aquest acord és el de decidir les accions promocionals que es realitzaran al llarg d'aquest any.

219.935,54 euros rebuts el 2013

La taxa turística es va implementar el novembre de 2012. Segons fonts municipals, el 2013 es van rebre 219.395,54 euros amb la taxa turística i la Generalitat va recaptar més de 42 milions d'euros. Del total de la recaptació, el 30% es destina a les administracions locals i el 70% restant el gestiona el Govern de la Generalitat per invertir-lo en la millora de recursos i productes turístics, infraestructures i promoció de Catalunya com a destinació turística internacional.

Comenta aquest article