Informació general

S'entreguen els premis literaris Miquel Martí i Pol de poesia i Manuel Vázquez Montalbán de prosa

Per RedaccióFotografia de grup de tots els joves premiats en la tercera edició dels premis literaris Miquel Martí i Pol de poesia i Manuel Vázquez Montalbán de prosa
El passat divendres 16 de juny es van entregar el premis de la tercera edició dels Premis Literaris per a Escolars Miquel Martí i Pol de poesia i Manuel Vázquez Montalbán de prosa. En aquesta edició hi han participat escolars entre els 3 i els 20 anys de tots els centres escolars del municipi.

L'acte d'entrega de premis es va realitzar al Centre Cultural on l'alcalde –Robert Benaiges– i el regidor d'Ensenyament –Ramón García Mateos– van ser els encarregats d'entregar els premis als guardonats.

Enguany el jurat ha estat format per Ramón García Mateos com a president i Adam Manyé –escriptor i filòleg–, M. Teresa Martí –professora del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer–, Montserrat Planas –directora del CEIP Cambrils–, Neus Bosquet –directora de l’IES Ramon Berenguer IV–, Isabel Romero –directora del CEIP Marinada–, Francesc Xavier Alegria –director del CEIP Guillem Fortuny–, M. José Esteban Pérez –professora de l’IES Cambrils–, Lourdes Portella Aguilar –professora de l’IES d'Hoteleria i Turisme–, Juan López Carrillo –poeta– Raquel Lozano –periodista– i com a secretària, Ana Rabal Fernández, del Departament d’Ensenyament i Formació de l’Ajuntament de Cambrils.

Tant en el premi de prosa com en el de poesia es van concedir un primer premi i un o dos accèssits en cadascuna de les categories des d'infantil fins al batxilerat i cicles formatius.

Guardonats en prosa

En la categoria de prosa del Premi Manuel Vázquez Montalbán, els guanyadors van ser: en la categoria B (alumnes de primer cicle d’Educació Primària) Daniel Puebla Vigo del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer; en la categoria C (alumnes de segon cicle d’Educació Primària), Lluís Rayo Lleixà del  CEIP Marinada; en la categoria D (alumnes de tercer cicle d’Educació Primària) Fàtima Abdul-Wahab del CEIP Marinada; en la categoria E (alumnes de primer cicle d’Educació Secundària) Marta Sorribas Gómez de l'IES Ramon Berenguer IV; en la categoria F (alumnes de segon cicle d’Educació Secundària) Mariona Guiu Aguilera del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, i en la categoria G (alumnes de batxillerat i cicles formatius) Núria Mestre Borràs, de l'IES Cambrils.

Guardonats en poesia

En la categoria de poesia del Premi Miquel Martí i Pol, els guanyadors van ser: en la categoria A (alumnes d’Educació Infantil) Carolina Labòria González del CEIP Guillem Fortuny; en la categoria B (alumnes de primer cicle d’Educació Primària) Micaele Maciel Dos Santos del  CEIP Guillem Fortuny; en la categoria C (alumnes de segon cicle d’Educació Primària) Raquel Pujol Marcos del CEIP Joan Ardèvol; en la categoria D (alumnes de tercer cicle d’Educació Primària) Maria Garrido Fernández del CEIP Joan Ardèvol; en la categoria E (alumnes de primer cicle d’Educació Secundària) Robert Benaiges del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, i en la categoria F (alumnes de segon cicle d’Educació Secundària), Clara M. Parra Fernández del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer.

L'acte de l'entrega dels premis literaris va concloure divendres a les 22:00 hores del vespre al Parc del Pescador amb la representació de l'obra "Las 1001 Aventuras de Simbad y Sherezade" de la companyia Teatro Pingaliraina, on hi van ser convidats tots els alumnes de Cambrils.

Comenta aquest article