Informació general

El ple aprova un reglament per fer la pàgina web de l'Ajuntament més transparent

Per Cristina Sierra

Un moment de la sessió plenària celebrada el passat dimarts

Seguint el Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Local Pública, el ple extraordinari celebrat el passat dimarts va aprovar inicialment el reglament de publicitat activa, accés i reutilització de la pàgina web de l'Ajuntament. L'aleshores regidor de Governació i Noves Tecnologies –Dani Milan– va explicar que aquest reglament permetrà que la web del consistori sigui més transparent i s'inclourà informació com les dades del cens de vehicles. "Aquest reglament s'emmarca en la legislació 11/2007 que demana un 'open government' i té per objectiu facilitar l'accés al ciutadà per a comunicar-se per via electrònica amb el consistori", va manifestar.

L'oposició celebra aquesta nova eina de comunicació amb el ciutadà

Un cop el regidor va fer l'explicació, el portaveu de l'NMC –Oliver Klein– va anunciar el seu vot favorable i va apuntar que el partit havia presentat "fa dos anys" una moció semblant. "Un dels objectius de l'NMC avui dia tira endavant", va afirmar. Per la seva part, el regidor no adscrit, que va anunciar el seu vot d'abstenció, va celebrar aquesta iniciativa que "dóna la possibilitat de conèixer de primera mà l'Ajuntament". Pallejà va qüestionar que la paraula "transparència" no aparegués a l'enunciat del punt i va apuntar que presentaria al·legacions per millorar l'eina. Per últim, la portaveu del PSC –Ana López– va anunciar el seu vot favorable i va manifestar: "demanaríem que siguin fets i no paraules".

En el torn de rèplica, Dani Milan va fer la reflexió de que s'estava aprovant un instrument positiu pel consistori que permetrà millorar la comunicació amb el ciutadà. "Comencem a caminar en aquest sentit, estem davant d'una bona notícia", va afirmar. En aquest sentit, el regidor no adscrit va destacar la "voluntat" de col·laborar dels grups de l'oposició per millorar el text inicial. "Siguem agosarats i fem un document que valgui la pena", va apuntar. Aquest punt es va aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern i els regidors del PSC i l'NMC i l'abstenció de Dani Pallejà.

Es resol el recurs d'alçada interposat per la mare d'un alumne de l'Escola de Música

Per altra banda, el ple va aprovar la resolució del recurs interposat per la mare d'una alumne de l'Escola de Música. L'alcaldessa –Mercè Dalmau– va explicar que aquesta mare va interposar un recurs d'alçada contra el Consell Rector de l'Escola de Música perquè volia que la bonificació del 50% per família nombrosa no s'apliqués a l'import de la matrícula, sinó al total del cost anual. "Segons l'ordenança fiscal, la bonificació només s'aplica al preu de la matrícula", va apuntar Dalmau.

En el torn de paraula, els grups de l'oposició, que es van abstenir en la votació de punt, van afirmar que entenien la posició del Consell Rector perquè no es podia canviar la llei però van demanar que aquesta petició de la mare de l'alumne es tingui en compte de cara a propers exercicis. Finalment, el punt es va aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern.

Comenta aquest article