Cultura

22 artistes cambrilencs obriran les portes dels seus tallers aquest cap de setmana

Per Cristina Sierra

Foto de grup dels artistes amb l'alcaldessa, el regidor i el director territorial de Cultura

Els artistes locals seran els protagonistes culturals d'aquest cap de setmana amb els Tallers Oberts. Per setè any consecutiu, 22 artistes obriran al públic les portes dels seus tallers i mostraran les seves obres d'art. Ahir al matí, l'alcaldessa –Mercè Dalmau–, el regidor de Cultura –Francesc Garriga– i el director territorial de Cultura de la Generalitat –Jordi Agràs– van presentar la nova edició a l'Escola d'Hoteleria i Turisme, ja que enguany els Tallers Oberts s'emmarquen dins la I Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils.

Els tallers estaran oberts de les 12 a les 14 hores i de les 18 a les 20 hores, tant dissabte com diumenge. Els artistes participants són: Jobacasén, Nuri Mariné, José Martín, Ma Lluïsa Recasens, Dolors Ruiz, Ruiz Vaca, Marta Fàbregas, Marta Claret, Dolors Ortuño, Montserrat Recasens, Jesús Gómez i Laura Mestres A més, hi hauran els artistes convidats Pedro Calavia, Núria Pons, Francesc Munté, Eva Gil, Eulàlia Calzada i Xavier Castellnou i els artistes del taller Mar i Fang de José Martín.

Obres fetes amb vi

El regidor de Cultura va destacar que els Tallers Oberts estan "més que consolidats" en la seva setena edició i que el fet de poder veure com treballen en directe els artistes és un atractiu afegit a aquesta iniciativa cultural. Per la seva banda, l'alcaldessa va explicar que el Patronat de Turisme ha posat a disposició el trenet turístic perquè els cambrilencs puguin apropar-se sense problemes als tallers, i Jordi Agràs va referir-se a la iniciativa com "la festa de l'art i la gastronomia".

Una de les novetats d'enguany és que els artistes pintaran un quadre amb vi i durant la visita als tallers, les persones assistents podran fer un tast dels vins de la DO Tarragona. En aquesta edició, i com es va fer l'any passat, els artistes exposaran en els tallers una obra realitzada de forma expressa per formar part d'un sorteig entre tots els visitants i la persona que guanyi podrà escollir l'obra que més li agradi.

Comenta aquest article