Societat

Emotiu lliurament de les Mencions Honorífiques Municipals

Per Cristina Sierra

L'alcaldessa i els regidors amb els cambrilencs homenatjats aquest 2014

La sala de plens de l'Ajuntament de Cambrils va acollir, el passat divendres al vespre, l'acte de lliurament de les Mencions Honorífiques Municipals. El Club Nàutic, Jordi Font, el doctor Pere Mestres i Càritas Cambrils van rebre les distincions en un acte molt emotiu i que va comptar amb la presència de gairebé tots els regidors del consistori.

El Club Nàutic, 50 anys lluitant per convertir Cambrils com la capital nàutica de la Costa Daurada

La primera distinció que es va entregar va ser al Club Nàutic, que enguany celebra els seus 50 anys d'existència. El seu president, Joaquim Oliva, va ser l'encarregat de recollir la menció i va manifestar que des del club "estem molt orgullosos de poder compartir els 50 anys d'història amb Cambrils". Oliva va recordar els inicis del club, "fundat per famílies de Cambrils i gent de fora que van tenir la idea i capacitat de tirar endavant aquesta entitat", i va repassar totes les activitats que es fan ara, com la Fira Marítima o la Setmana Catalana de la Vela, que ajuden a Cambrils a ser un referent en el sector nàutic. El president va acabar el seu discurs manifestant: "fruit de l'evolució del projecte impulsat per aquests cambrilencs hem convertit Cambrils en la capital nàutica de la Costa Daurada".

Jordi Font: "Estimo la gent de Cambrils"

El moment més emotiu va ser l'entrega de la distinció a Jordi Font, que amb 77 anys sempre ha estat molt involucrat amb les entitats cambrilenques i també va col·laborar en la construcció del campanar de l'Església de Sant Pere. Font va començar el seu discurs agraint a l'Ajuntament i a la junta del FC Cambrils aquest reconeixement públic. "Tinc 77 anys i no recordo quan vaig començar a fer actes pel poble", va apuntar. El cambrilenc va explicar que va començar a col·laborar amb la festa dels Reis i la repartida de paquets i al cap de poc temps va ajudar a impulsar el FC Cambrils, entitat amb la qual encara hi participa. "He de recordar a Josep Salceda i Ramon Llobet perquè vam aconseguir els diners pel futbol. Hem passat de molts colors, no Mingu? (dirigint-se a Mingu Capafons, actual president del club)".

Jordi Font també recordar quan va ajudar a construir el campanar de l'església de Sant Pere. "Vaig prometre al meu pare que quan em jubilés ajudaria a acabar l'església i ho vaig aconseguir gràcies a moltes persones. Vull agrair a l'anterior govern, al Jordi Torres i al Fernando Sendra la seva ajuda. També als senyors Reis Mags i a la Triple, que el dia de Reis van portar les campanes", va dir. Font va cloure el seu discurs apuntant que tot el que ha fet pel poble ho ha fet "perquè el cor m'ho demana. Estimo la gent de Cambrils", unes paraules que van emocionar el públic que omplia la sala

Pere Mestres, tota una vida vivint a Alemanya però amb el cor a Cambrils

El doctor Pere Mestres va recollir la menció honorífica per la seva trajectòria professional. Mestres va apuntar que era un "honor" rebre la distinció i va voler fer una menció especial als seus pares, per fer possible la seva educació, i a la seva dona, "que sempre m'està recolzant". El doctor va explicar que va viure a Alemanya més de 40 anys perquè va trobar les "condicions" per desenvolupar la tasca professional que volia i que durant dos anys va tenir una biòloga cambrilenca treballant al seu laboratori.

"Durant tots aquests anys, el lligam amb Cambrils l'he mantingut. Ara vivim aquí i quan venen els meus fills i néts els hi ensenyo aquest Cambrils que tenim amb ganes i orgull, que ha sabut conservar el caire de sempre", va apuntar.

"Tots som Càritas i cal que tinguem la mirada àmplia per exercir la justícia social"

La darrera distinció va ser la que es va lliurar a Càritas per tot el treball que ha fet i fa per ajudar a les persones més necessitades. Maria Bertran, de Càritas Santa Maria, i Consol Díaz, de Càritas Sant Pere, van ser les encarregades de recollir la menció. "El consistori ha volgut reconèixer la tasca que sense fer soroll fem els voluntaris", van dir.

Maria Bertran va explicar que Càritas va sorgir els anys 60, quan "un petit grup de noies va veure la necessitat d'ajudar les famílies que tenien necessitat". Durant els més de 50 anys d'existència, l'entitat no ha deixat de treballar per aquestes famílies i diàriament els ajuden amb aliments i roba. "El panorama ha canviat molt però l'esperit és el mateix: estimar i ajudar. Tots som Càritas i cal que tinguem la mirada àmplia per exercir la justícia social", van afirmar.

Mercè Dalmau: "Tots els distingits comparteixen l'estima pel seu treball i per la gent de Cambrils"

L'alcaldessa –Mercè Dalmau– va ser l'encarregada de cloure l'acte. En el seu discurs, l'alcaldessa va manifestar que, "tots els distingits comparteixen l'estima pel seu treball i per la gent de Cambrils". Mercè Dalmau va destacar la feina que fa el Club Nàutic per desestacionalitzar el turisme i "trencar la imatge elitista" dels esports nàutics; de Jordi Font va remarcar la manera "excepcional" d'involucrar-se amb les activitats del poble com les trobades de gegants i les processons de Setmana Santa i de la Mare de Déu del Carme; del doctor Pere Mestres va repassar tota la seva trajectòria professional, i de Càritas va explicar que enguany ha atès 1.403 persones i 443 famílies. "Els voluntaris fan una tasca impagable", va afirmar l'alcaldessa.

L'acte va acabar amb l'actuació d'un dels grups de corda de l'Escola Municipal de Música, que va interpretar quatre temes.

Comenta aquest article