Informació general

La campanya del Gran Recapte espera superar les 24 tones recollides l'any passat

Per Cristina Sierra

La regidora Lluïsa Rom i els representants de les cinc associacions solidàries van presentar la campanya del Gran Recapte

Demà divendres 28 i dissabte 29 tindrà lloc la campanya del Gran Recapte, que es realitzarà a 18 supermercats de Cambrils i Vinyols. Ahir al matí, la regidora de Benestar Social –Lluïsa Rom– i els representants de les entitats Càritas Cambrils (Sant Pere i Santa Maria), Càritas Vinyols, Creu Roja i Cambrils Solidari Tots Plegats van presentar la campanya que impulsa simultàniament el Banc d'Aliments a tot Catalunya.

Segons va explicar Lluís Rovira, de Càritas Santa Maria, l'objectiu és superar les 24 tones que es van recollir l'any passat. Rovira va apuntar que els articles que més necessiten ara mateix les entitats són: oli, llet, llegums cuites, conserves de peix i carn, pasta fina, sucre, galetes i productes d'higiene personal i domèstica. "Hi ha productes com l'arròs o els macarrons que ens arriben de la Comunitat Econòmica Europea i per això no són tan necessaris", va manifestar Rovira.

Es necessiten voluntaris

Per poder dur a terme amb èxit  la campanya, les cinc associacions solidàries estan buscant més voluntaris per ajudar a l'hora de recollir els aliments. A hores d'ara, hi ha prop de 160 persones apuntades però se'n necessiten un mínim de 210 per poder cobrir els tres torns de quatre hores als diferents supermercats i al magatzem central. "Les persones que no puguin aportar material poden venir a fer de voluntaris perquè aquesta figura és clau", va apuntar Alèxia Pedrerol, de l'Associació Cambrils Solidari Tots Plegats. Qui estigui interessat, pot apuntar-se dirigint-se a les seus de les associacions que organitzen la campanya.

Per la seva part, Lluís Rovira va explicar que, un cop finalitzi la campanya, el repartiment dels aliments es farà de la següent manera: un 30% a Càritas Sant Pere, un altre 30% a Càritas Santa Maria, un 10% a Càritas Vinyols, un 10% a Cambrils Solidari i un 20% a Creu Roja.

Cada setmana s'ajuda a unes 250 famílies

Durant la roda de premsa també es va explicar que les associacions ajuden cada setmana a unes 250 famílies. El repartiment del menjar es fa amb l'ajuda del departament de Benestar Social, que s'encarrega d'elaborar una fitxa per cada família i amb els punts que s'indiquen a les fitxes es reparteixen els aliments. Dolors Sabaté, de Càritas Sant Pere va apuntar que les persones necessitades estan acompanyades en tot moment per una persona que els ajuda a fer la compra. "Fem un seguiment a les famílies i per nosaltres és més fàcil tenir-ho tot controlat", va afirmar. Sabaté també va afegir que la preocupació que tenen ara aquestes famílies és el fred i el fet de poder pagar el sistema de calefacció de casa, un problema que els preocupa "tant com el menjar".

Per últim, Lluís Rovira va explicar que enguany les associacions han pogut anar una mica més "tranquil·les" a l'hora de comprar el menjar perquè l'empresari Amancio Ortega (Inditex) va fer un donatiu de 35 milions d'euros a Càritas i d'aquests diners, una part va arribar a Cambrils i Vinyols. "Aquests diners ens han beneficiat durant un temps perquè no hem hagut d'utilitzar els nostres fons", va apuntar.

Comenta aquest article