Informació general

El ple aprova una moció del PSC sobre el reconeixement de l'habitatge com a dret fonamental i social

Per Cristina Sierra

La portaveu socialista –Ana López– va llegir la moció presentada per l'agrupació

El ple extraordinari celebrat el passat divendres al matí va aprovar de manera unànime una moció presentada pel PSC que demanava que es reconegui l'habitatge com a dret fonamental i social. En el text, els regidors socialistes demanaven al consistori que "negociï o estableixi mecanismes administratius per forçar que els bancs posin a disposició de l'Ajuntament aquells pisos que, formant part del seu parc d'habitatges, són fruït de desnonaments i/o han estat desocupats durant almenys un període d'un any".

L'agrupació també instava al govern que amb el parc d'habitatges dels bancs atengui a les famílies en risc d'exclusió social a través de la implantació d'un lloguer social "que orientativament podria estar al voltant dels 150 euros al mes". Per altra banda, la moció exigia als bancs que paguin els deutes que tenen pendents a les comunitats de propietaris "i que està provocant un greu perjudici en aquestes comunitats, en especial, als veïns que cada mes o trimestre s'esforcen per mantenir la seva comunitat en condicions de dignitat". Per tots aquests motius, la moció instava als governs de la Generalitat i de l'Estat que reconeguin la funció social de l'habitatge per tal de "garantir-lo com a dret social".

El passat mes de gener el ple va acordar sancionar
els bancs que no contribueixin a posicionar el seu stock d’habitatges tancats en el mercat de lloguer

Un cop exposats els arguments, la regidora de Benestar Social –Lluïsa Rom– va recordar que durant el ple del passat mes de gener es va acordar sancionar els bancs que no contribueixin a posicionar el seu stock d'habitatges tancats en el mercat de lloguer. "La moció més important que vam aprovar va ser la del mes de gener i anàvem molt més lluny del que demana aquesta moció. Des de l'oficina tècnica d'inclusió social continuem treballant amb el projecte de pisos inclusius i estem treballant tots els aspectes que hem aprovat als plens", va apuntar.

Per la seva banda, el portaveu de l'NMC –Oliver Klein– va avançar el seu vot favorable però va afirmar que aquesta moció "és un resum de moltes mocions presentades al llarg d'aquests anys".

Comenta aquest article