Informació general

Targeta vermella als maltractadors

Per Cristina Sierra

L'alcaldessa, els regidors i regidores del consistori i els cossos de seguretat van mostrar el seu rebuig a la violència masclista

Cambrils va mostrar ahir el seu rebuig contra la violència de gènere amb un minut de xiulada col·lectiva i de targeta vermella als maltractadors. A les 12 del migdia, davant les portes de l'Ajuntament, es va llegir el manifest del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones, que va anar a càrrec de l'alcaldessa –Mercè Dalmau–, la regidora de Benestar Social –Lluïsa Rom–, la regidora de Salut i Polítiques d'Igualtat –Marta Borràs– i el regidor d'Esports, Festes i Hisenda –Lluís Abella.

El manifest de l'Associació Catalana de Municipis feia incidència a la doble discriminació que pateixen les dones amb discapacitat. “La violència contra les dones, sigui quina sigui la seva situació particular, es una violació greu de llurs drets fonamentals, però encara és més odiosa i intolerable en el moment en què s’exerceix contra una dona afectada per una discapacitat; i, això no obstant, és proporcionalment més freqüent”, apuntava.

"Els agressors són homes comuns, ciutadans típics, en molts casos modèlics, amables, reconeguts socialment i sovint respectuosos i cordials en els seus entorns socials i de feina"

El text també destacava: “sorprenentment, els causants d’aquest mal, d’aquest terror, no són homes estranys a les víctimes sinó que són els seus propis marits, nuvis o parelles. Els agressors, en la seva gran majoria, no són homes diferents, especials o malalts. Són homes comuns, ciutadans típics, en molts casos modèlics, amables, reconeguts socialment i sovint respectuosos i cordials en els seus entorns socials i de feina. Són homes que han interioritzat el masclisme; el domini sobre les dones i que basen la seva seguretat personal en els valors que representen els estereotips tradicionals masculins; la imposició a través de la força física, la competència, l’agressivitat i un estatus de superioritat i privilegi respecte a la dona”.

Un cop es va acabar la lectura del manifest, les persones que van assistir a l'acte van aixecar una targeta vermella i van xiular durant un minuts per deixar clar que els maltractadors no tenen cabuda a la societat.

Les persones que van assistir a l'acte també van aixecar la targeta vermella i van xiular contra la violència de gènere

El regidor Lluís Abella va llegir una part del manifest

Comenta aquest article