Informació general

ERC celebra un acte de campanya pel referèndum de l’Estatut al Centre Les Basses

Per Èlia Bellmunt



Joan Recasens i Sergi de los Ríos van ser els ponents en l’acte de campanya d’ERC
Sergi de los Ríos, diputat al Parlament de Catalunya per ERC, va ser el conferenciant que el passat divendres 9 de juny va convidar la secció local d’ERC de Cambrils per celebrar un acte de campanya pel referèndum de l’Estatut. L’acte va tenir lloc al Centre Les Basses i va ser presentat per Joan Recasens, portaveu del grup municipal d’ERC de Cambrils i regidor d’Urbanisme.

El perquè del no

ERC ha escollit com a lema de la campanya pel referèndum de Catalunya “Ara toca no, Catalunya mereix més”. De los Ríos té clar per què cal dir no a l’actual projecte d’estatut: “quan fa dos anys es va iniciar el procés de tramitació d’un nou estatut, el principal motiu era aconseguir un nou model de finançament. Després de passar per Madrid, veiem que no hi ha hagut un canvi en aquest sentit. Com que no s’ha complert el gran motiu pel qual nosaltres crèiem que s’havia de fer un nou estatut, aquesta és la raó per la qual demanem el no a aquest estatut”.

ERC i PP són les dues úniques forces polítiques que demanen el vot negatiu en el referèndum, un fet que no sembla preocupar Sergi de los Ríos: “jo crec que la gent que vota ERC ha de pensar en si aquest estatut ens dóna resposta o no per poder fer més polítiques. Nosaltres considerem que no, pel finançament, i ens hem de deixar estar si demanen el no altres partits, en aquest cas el PP”.

Participació i resultat

L’elevada absentació en la convocatòria del referèndum és un dels aspectes que ha centrat la campanya. El perquè de la poca participació, segons de los Ríos, s’explicaria per una “pèrdua de la il·lusió col·lectiva al carrer”. Malgrat demanar el no, si el resultat fos afirmatiu, ERC ja té clar què farà: “en el cas que surti aprovat, acceptarem el resultat. Si, com previsiblement passarà, tornem a estar al govern de Catalunya a partir de la tardor, intentarem esgotar al màxim la possible aplicació d’aquest nou estatut”.

Comenta aquest article