Informació general

La Caravana d'Educació Viària de la Fundació Mapfre arriba a Cambrils

Per Cristina Sierra

Alumnes de l'escola Guillem Fortuny en el circuit pràctic de la Fundació Mapfre

La plaça de l'Ajuntament acollirà fins aquest proper divendres la Caravana d'Educació Viària de la Fundació Mapfre. Ahir al matí, l'alcaldessa –Mercè Dalmau–, el regidor de Governació –Dani Milan–, el gerent de la Federació Catalana d'Automobilisme –Ramón Izquierdo–, el director de l'oficina Mapfre a Cambrils –Biel Ainsa–, acompanyats del sotscap de la Policia Local –Manel Muñoz– i de representants de la Unitat d'Agents Escolars de Cambrils, van presentar aquesta activitat gratuïta dirigida als alumnes de sisè de primària.

Segons van explicar els responsables, durant aquesta setmana es preveu que uns 350 alumnes dels set centres escolars cambrilencs visitin la caravana i aprenguin comportaments i actituds cíviques a l'entorn vial per mitjà de l'ensenyament teòrico-pràctica de la seguretat viària.

Tres zones d'aprenentatge

Els xiquets que visitin la Caravana d'Educació Viària passaran per tres zones diferents d'aprenentatge. La primera d'elles és una sessió teòrica sobre conceptes bàsics de circulació en els diferents rols (vianant, conductor i viatger), impartida per monitors especialitzats i amb la col·laboració de la Policia Local. La segona àrea se centra en una enquesta que fan als xiquets per saber què pensen sobre la seguretat viària al seu municipi, i la tercera àrea és el circuit de karts on es plantegen situacions reals que els escolars es poden trobar diàriament en el seu entorn més proper.

Els responsables de la Caravana d'Educació Viària van apuntar que els alumnes valoren molt positivament aquesta activitat i que els serveix per educar els pares sobre la circulació viària. Amb aquesta acció, la Fundació Mapfre està recorrent al llarg de l'any diferents ciutats d'Espanya i Portugal en les que imparteix formació sobre seguretat viària a més de 20.000 nens.

Comenta aquest article